Traff blink med siste stikk

PUSTET UT: Espen Rostrup Nakstad og deler av Elverum Mannskor puster ut og smiler etter en svært vellykket markering torsdag kveld.

– Vi traff noe som beveget og begeistret. Til dels også bergtok. Stemningen i parken var til tider elektrisk og oppmerksomheten arrangementet fikk var magisk. Ordene kommer fra president 2.bass Lange og han snakker om arrangementet «Vi tok siste stikk».

Sammen med leder av korets presidentskapsnedsatte gjenåpningskommisjon, 2. tenor Madsbu, konkluderes det med nasjonal suksess. Men begge legger overfor Burgunder-Nytt vekt på at arrangementet og prosessen fram mot det, ikke er analysert og evaluert.

KOMITELEDER: Gjenåpningskommisjonens leder, Jens Petter Madsbu intervjuer hovedpersonen Jan Myren rett før siste stikk.

– Slik sett er det alt for tidlig å konkludere. Men timing og korberedskap er åpenbart suksesskriterier, sier presidenten for det nå riksdekkende og fra før høyt dekorerte og regjeringsnevnte koret i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Han legger til at det jo ikke er dagligdags for et mannskor i burgunderrøde jakker å være direkte inne på Dagsrevyen.

– Jeg tror presidenten med dette mener at vi var klare med et arrangement den dagen det var klart for siste vaksinedose. Bidragsytere utenfra var på plass, det samme var det koret skulle servere fra scena. Vi traff altså fordi mange forutsetninger for suksess var tilstede samtidig, sier kommisjonsleder Madsbu ettertenksomt og klokt.

Med tung, både riksdekkende og lokal presse, og flere hundre frammøtte tilstede, fikk altså Jan Myren sin siste dose koronavaksine fra scena i Elvarheimparken. Til trommevirvler og stormende jubel. Les omtalen av arrangementet på NRK

Både statsforvalter Knut Storberget og varaordfører Eldri Svisdal holdt taler der takknemlighet var rød trå. Til sentrale myndigheter, helseetat, befolkning og til mannskoret som sto bak markeringen.

– Ved siden av siste stikket, var nok et av høydepunktene å få dele ut Elverum Mannskors internasjonale pandemi pris. Dette er et uttrykk for flere ting. Først vårt helt åpenbare samfunnsoppdrag, noe alle kulturinstitusjoner på vår størrelse jo har. Men i tillegg er det også viktig for oss å ha en internasjonal dimensjon i vårt virke. De som kjenner oss, vet at vi i mange år har jobbet aktivt i det korutenrikspolitiske rom. Mye handler om å løfte blikket, sier den svært veltalende og helt enstemmig valgte president 2.bass Lange for Dagsrevyen-koret fra Skoghovedstaden, som flere i kor-Norge nå omtaler burgunderjakkene som. Se musikkvideoen Korona-Meny her

DIREKTESENDT: Over til Elverum

Komisjonsleder 2. tenor Madsbu forteller at Elverum Mannskors internasjonale pandemipris ble innstiftet i 2021 med formål om å hedre de som på en helt særegen måte har gjort en innsats for å beskytte menneskeheten generelt, og mannskorsangere i burgunderrøde korjakker spesielt, mot koronapandemien.

GOD PROFILERING: President 2.bass Lange håndterer riksmediene

Prisen ble delt mellom Espen Rostrup Nakstad og Elverum kommune ved vaksinekoordinator Jessica Blomsterlund. Prisvinnerne takket med varme ord både til det veldige koret og til hele Elverums befolkning. Markeringen ble avsluttet med presidentens tale til folket og etter avtale med presidenten, har Burgunder-Nytt fått klarsignal til å siter deler av talen.

«Hvem skulle tro at vi sårt ville trenge beskyttelse for å beholde hverdagen. Den vi før kalte grå og var så selvfølgelig. Nesten utskjelt. Den som ble noe forlokkende og uoppnåelig. Som vi plutselig savnet og lengtet etter. Den som frykten for en dødelig epidemi tok fra oss»

President 2.bass Lange

Videre oppsummerte han kvelden slik:

«Vi har vært sammen om en felles opplevelse igjen. Vi har sammen kjent på smaken av hverdag. Vi har sammen fått lov til å vise takknemlighet ovenfor de som har gitt oss denne etterlengtede smaken. De som har advart oss, gitt oss råd og ikke minst har beskyttet oss».

President 2. bass Lange

Én kommentar til “Traff blink med siste stikk

  1. Tilbaketråkk: Burgunderjakkene lot statsministerens siste vilje skje | Elverum Mannskor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.