Ny president for burgunderjakkene

1. tenor Hans Petter Nyberg ble fredag kveld valgt til ny president for det på mange måter veldige Elverum Mannskor. 50-åringen, som til daglig er stabssjef ved Høgskolen i Innlandet, sier han både er svært stolt, glad og rørt over årsmøtets enstemmige tillit.

NY SJEF: Den nyvalgte presidenten 1. tenor Nyberg til høyre. Til venstre 1. tenor Thomasgaard.

– Men kanskje er jeg aller mest ydmyk og søkende. Det er her snakk om å ta videre en kulturell institusjon som har vært av betydning for sine omgivelser i 125 år. Som har vært i stand til å endre seg i takt med tiden og som er helt avhengig av endring for å sikre kunstnerisk og korstrategisk bærekraft over tid, sier den nyvalgte presidenten.

Det over 50 mann store høyt dekorerte mannskoret er for de fleste kjent for sine skreddersydde burgunderrøde jakker og sin internasjonale anerkjennelse. Koret har nylig lagt bak seg braksuksessen «Skreddersydd i 125 år». Sammen med Ole Paus og andre gode venner fylte det burgunderrøde kulturkjæledeggene Elverum kulturhus to kvelder på rad i midten av januar.

– Vi har mange suksesser bak oss som kor. Det vil framover handle om å holde trykket oppe og utvikle oss slik at vi som kor og bevegelse vil være i stand til å utvikle nye suksesser. Da vil det handle om å bygge kompetanse i alle organisasjonens ledd, sier den nyvalgte presidenten 1. tenor Nyberg.

Pressemelding mottatt Burgunder-Nytts redaksjon med sperrefrist fredag 10. februar klokka 20.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.