Festspillklare etter gedigent gavedryss

De eneste offisielle leverandørene av Elverumssangen, det høyt dekorerte og ofte meritterte Elverum Mannskor, er klare for Festspillene og ikke mist; nytt sangerår.

GODE HJELPERE: Et knippe 2.tenor Skjæret, visepresident Søgaard, 1. tenor Evensen, 1. tenor Krogstad, 1. bass Halvorsen, 1. tenor Thomasgaard, 2. bass Langmyr og president 1. tenor Nyberg.

Som vanlig blir åpningen av Festspillene i Elverum farget i burgunderrødt da det presise, velkledde og ikke minst tallrike Elverum Mannskor igjen vil markere åpningen fredag ettermiddag.

Kort pause

– Å få synge Elverumssangen under åpningen av Festspillene, er blitt en tradisjon både vi, festspillenes kunstneriske ledelse og publikum setter pris på. For mange er det også blitt et av Festspillenes store høydepunkter. Selv om det er i ferietida vår, har vi vært i stand til å levere varene fra øverste hylle år etter år, sier president 1. tenor Nyberg i en kort kommentar.

Det har ikke gått mer enn noen få uker siden den velformulerte og helt enstemmig valgte presidenten sto i spissen for en sesongavslutning korets medlemmer sent vil glemme. Presidentens takkeliste var lang da det høyt dekorerte koret avsluttet et eventyrlig sangerår med nygrillede pølser og skummende øl i slutten av juni.

Kringleheder

Mange skulle takkes for blant annet den solide avslutning på prosjektet «Skreddersydd i 125 år», store opptredener i inn- og utland samt sommersuksessen med svenske svisker og maistang i dansepaviljongen som verdig sesongavslutning.

KRINGLEKUTTER: Ekstra gledelig for mange var hederen som ble gitt til kringlekutter 1. bass ridder Halvorsen.

Det mest gledelige var for mange at presidenten denne gangen trakk fram en av korets ekte og oppriktige hverdagshelter. En av dem som vanligvis ikke står i fremste rekke og nyter rampelysets berusende virkning, men som likevel er uunnværlig.  Av dem som jobber for fellesskapets bunnlinje mer enn for egen vinning.

En form for æresheder ble derfor overrakt den bestandig tilstedeværende, ofte lyriske, enkelte ganger taktfulle, alltid underfundige, uvanlig substansielle, burgunderideologisk solid forankrede og ikke minst korets svært presise og tålmodige kringlekutter, 1. bass ridder Halvorsen.

Nytt sangerår

– Kringlekutter 1.bass ridder Halvorsen er et eventyr i forhold til presisjon. Og å kutte kringle handler jo mest om akkurat presisjon. Men også tålmodighet og utholdenhet. Halvorsen innehar alle disse egenskapene og nå var det plass med heder, sier president 1. tenor Nyberg.

Presidenten sier at koret starter opp igjen mandag 14.august. Han lover et nytt spennende og helt sikkert grensesprengende sangerår der arrangementet av neste sommers sangerstevne vil bli et av høydepunktene.

– Som vanlig vil vi jobbe med vår anerkjente triple bunnlinjetenkning. Vi skal styrke oss kunstnerisk, omdømmemessig og organisatorisk. Denne styrken skal skapes på korfaglig og korpolitisk grensesprengende vis. Og det er alltid plass til flere i våre korrekker. Velkommen til alle interesserte mannfolk, avslutter president 1. tenor Nyberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.