Stasforvalter-rollen er fylt

VIKTIG: Statsforvalter Knut Storberget er utnevnt til Stasforvalter i Elverum Mannskor.

Statsforvalter i Innlandet, Knut Storberget, er utnevnt til Elverum Mannskors offisielle Stasforvalter. – Det er veldig mye stas å forvalte, men dette har både jeg og den øvrige toppledelsen tro på at nå er i de aller beste hender, sier president 1. tenor Nyberg.

– Vi har lenge tenkt på hvordan vi skal forvalte den stadige økende mengde av stas i vårt høyt dekorerte og etter hvert meritterte og internasjonalt anerkjente kor. Svaret ga seg selv da Statsforvalter i Innlandet, Knut Storberget, selv så det åpenbare behovet og tilbød seg sine tjenester, sier Elverum Mannskors helt enstemmige og høyt beskattede president, 1. tenor Nyberg til Burgunder-Nytt i en kort med presis kommentar etter den høytidelige seremonien hjemme hos Kongen og Regjeringens fremste representant i Innlandet.

Satte stemningen

Det var under Storbergets havefest nylig, at selve seremonien ble gjennomført. I selskap med statsråder, forsvarstopper og andre representanter fra det offentlige Norge, stilte 30 renstrøkne og svært opplagte medlemmer fra koret med den helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de åpenbart skreddersydde og opp mot vemodig vakre burgunderrøde korjakkene opp og serverte korsang fra aller øverste hylle. Dette for å skape den rette stemningen.

Og stemningen ble satt med mannskorklassikeren «Olav Trygvason».

Velvalgte ord

Burgunder-Nytt har vært så heldige å få tilgang til president 1. tenor Nybergs tale og her følger et redigert utdrag av den umåtelig populære presidentens uforglemmelige framføring:

«Mannskor er stas. Elverum Mannskor er stor stas. Så mye stas er det blitt at behovet for en ansvarlig forvaltning av all stasen er blitt nødvendig. Det handler om å forvalte mengden av slik som det velkledde, elegante, glamorøse, overdådige, stilfulle, feiende, flotte, glansfulle, smarte, raffinerte og faktisk fjonge ved vårt internasjonalt anerkjente kor. Alt definert som former av stas.

STOLT: Stolte kormedlemmer og stolt hovedperson under den veldige seremonien.

Etter at Knut Storberget, i sin tale til koret under 125-årsbanketten i januar, antydet at vi trenger en trygg forvaltning av alt det staselige og til og med tilbød seg sine tjenester, ble en hurtigarbeidende komite satt ned.

Komiteen har nå konkludert og har funnet at 16 år som stortingsrepresentant, seks år som justisminister, leder av Forsvarskommisjonen og stillingen som Statsforvalter i Innlandet må regnes som tilstrekkelig i forhold til å forvalte Elverum Mannskors stas. Så med dette utnevner vi Knut Storberget til Elverum Mannskors offisielle Stasforvalter».

Jubelen tok nesten ingen ende. En svensk drikkevise ble servert før tårene fikk fritt utløp da korets stemte i til «Elverumssangen».

– Et fint øyeblikk. En viktig begivenhet. Jeg er stolt, glad og ikke minst lettet, sa 1.tenor president Nyberg rett etter begivenheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.