– Elverum Mannskor styrkes uansett

ÅPENT: President 1. tenor Nyberg kan fastslå at Elverum Mannskor vil komme styrket ut uansett om Lillan Skjærvik (Ap), Yngve Sætre (H) eller Arnfinn Uthus (Sp) vinner makta i Elverum.

Høyre ønsker at Elverum Mannskor skal gå først i 17. mai-toget, Sp sier at korets triple bunnlinjetenkningen er en modell Elverum kommune også kan benytte. Ap tenker at korets internasjonale nettverk kan bli kommunens inngangsbillett til globale kulturutvekslinger.

Som vanlig når det nærmer seg valg i Elverum, setter Burgunder-Nytts korpolitisk avdeling i gang en ordførerduell. Også denne gangen er Aps Lillian Skjærvik, Høyres Yngve Sætre og Sps Arnfinn Uthus de tre mest opplagte ordførerkandidatene.

– Skal vi tro topp-politikernes klare svar på en del av spørsmålene, kan vi vente et utstrakt samarbeid på en rekke områder de neste fire åra, uansett hvem som måtte vinne valget, sier president 1. tenor Nyberg i det høyt dekorerte, flere ganger regjeringsnevnte og internasjonalt anerkjente koret.

Den triple bunnlinje

Høyres Yngve Sætre er som vanlig noe mer ordrik enn sine konkurrenter og særlig i spørsmålet om Elverum Mannskors opp mot eventyrlige triple-bunnlinjetekning kan være en modell også for Elverum kommune.

GOD MODELL: Arnfinn Uthus (Sp)

– Så lenge det også innføres en fjerde bunnlinje i tillegg som inneholder summen av av de tre nevnte bunnlinjer. Da vil man kunne oppnå en noe svulstig, men samtidig fyldig bunnlinje, som gir økt handlingsrom både politisk og kulturelt, skriver Sætre.

Arnfinn Uthus nøyer seg med å skriva at den triple bunnlinjetekningen er en modell som kan brukes for Elverum kommune mens den sittende ordføreren, Aps Lillian Skjærvik mener vi trenger mer harmoni og at vi bør synge etter samme noter.

Grensesprengende

Ordførerkandidatene er helt enige om at det ikke finnes andre mannskor med burgunderrøde korjakker som er i nærheten av å framføre Elverumssangen slik som Elverum Mannskor. Kanskje er Aps kandidat mest treffende.

KLAR STØTTE: Lillian Skjærvik (Ap).

– Burgunderrøde korjakker og Elverumssangen? Jeg tror Elverum Mannskor har patent på kombinasjonen. Elverum Mannskor er i en liga for seg selv, skriver Skjærvik.

Arnfinn Uthus treffer uvanlig godt på sitt svar på spørsmålet om i hvor stor grad korets suksess er et resultat av at merkevarebygging og å sette kvalitet i system over tid er blitt prioritert.

– Mannskoret har til stadighet sprengt grenser både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er helt klart at korets målsetninger har båret frukter, svarer Sp-sjefen i Elverum.

En rett Høyre

TREFFER: Yngve Sætre (H).

Senterpartiet er åpne for å bruke koret som rådgivere «når dette finnes formålstjenlig for kommunen» og Ap er åpne for kanskje å sy kapper, gi koret glitrende mikrofoner og rulle ut den røde løperen. Høyres Yngve Sætre har kanskje den beste oppsummeringen.

– Historien viser at Elverum Mannskor er noe av det ypperste menneskeslekten har prestert innen sjangeren kunst, kultur og lidenskap. Å bruke kalde revisorbetegnelser som merkevare, kvalitet og system for å beskrive Elverum Mannskor blir for smått, skriver en uvanlig treffende Høyre-topp.

Nyttig

Den bestandig klarttenkende og verbalt treffende presidenten i Elverum Mannskor oppsummerer at duellen har vært oppklarende og løfterik for det veldige koret.

– Kanskje noen av kandidatenes løfter og deler av rosen må settes på kontoen for valgflesk og velgersmiger. Men likevel finnes gjennomsubstansielle utspill og løfter vi tar med oss i vårt videre arbeid. Konklusjonen er også denne gangen at det aller sikreste er å gi sin stemme til Elverum Mannskor – det burgunderrøde alternativ, sier den helt enstemmig valgte og uvanlig godt empatisk utviklede president 1. tenor Nyberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.