Frykter ingen korrupsjon etter statsministerbesøket

KLAR TALE: Visepresident 2.tenor Søgård sier han ikke mistenker at Erna Solbergs besøk til Elverum Mannskor kan være noen sak i forhold til ektemannen Sindre Finnes sine bevegelser.

– Nei. Vi har ikke bedt om granskning. Ganske enkelt fordi vi ikke har mistanke om at ektemannen Sindre Finnes hadde noen rolle i daværende statsminister Erna Solbergs besøk til Elverum Mannskor høsten 2021, sier visepresident, 2. tenor Søgård.

Skandalen rundt tidligere statsminister Erna Solberg (H) og hennes ektemann Sindre Finnes sine aktiviteter når stadig nye høyder. I både nasjonale og internasjonale kormiljøer har det derfor den siste tiden blitt spekulert på om muligens ektemannen også kan ha hatt en finger med da statsministeren besøkte Elverum Mannskor som en av sine siste offisielle opptredener som statsminister høsten 2021.

Ekte interesse

– Utfra det vi vet nå, er det ikke noe som tyder på annet enn at statsministeren kom til Elverum utelukkende for å høre det spesialkomponerte korverket «Korona-Meny» som vi hadde produsert i forbindelse med gjenåpningen av landet etter pandemien, sier den bestandig veltalende og godt funderte visepresidenten for det høyt dekorerte og meritterte koret i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 2. tenor Søgård.

Visepresidenten sier at ektemann Finnes neppe kan ha hatt muligheter til å tjene noe på kunnskapen om at ektefelle og statsminister Solberg skulle besøke Elverum Mannskor. Han sier at koret så langt ikke har merket at verdien har steget eller at etterspørselen har økt verken på de store CD- eller videoproduksjonene koret fortsatt har på til salgs på lageret.

Se den mye omtalte musikkvideoen «Korona-Meny» her.

Er diskutert

Burgunder-Nytt sitter på kunnskap om at presidentskapet i det på mange måter veldige mannskoret har hatt samtaler rundt Solberg/Finnes-skandalen og eventuelle innside-spørsmål. Men saken er ikke nevnt i de offisielle møtereferatene.

Særlig skal presidentskapet brukt tid på det moralske ansvaret koret uansett hadde da de brukte av statsministerens tid. Mens Solberg var i Elverum, kunne jo ektemannen i teorien fritt handle aksjer på børsen i fred og ro hjemme i statsministerboligen.

– Jeg tror nok ikke vi er den eneste virksomheten her til lands som har tatt en uformell runde på forholdet til statsminister Erna Solberg. Som har tatt en moralsk og etisk sjekk, for å si det sånn. Det ligger ingen dramatikk i dette. Som et grensesprengende og flere ganger regjeringsnevnt mannskor, var det helt naturlig også for oss å ta en slik runde. Men vi har kommet fram til at alt vårt formelle er godt innenfor i forhold til daværende statsminister Erna Solberg. Jeg kan si at både koret, statsministeren og hennes følge hadde en ekte og god opplevelse den vakre høstkvelden i Elverum, sier den bestandig substansielle og etisk sterke visepresidenten med den godt utviklede rettferdighetssansen og den udiskutable burgunderpolitisk faglige tyngden.

Les Burgunder-Nytts omtale av besøket her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.