Millioninntekt og påstått prisdryss

Nytt presidentskap: Fra venstre 1. bass Norman, 2. tenor Nystuen, 1. tenor Aarstad, 1. tenor president Nyberg, 2. tenor Søgaard og 2. tenor Øverby er Elverum Mannskors nye presidentskap.

Koret nådde en million i inntekter i 2023, flere av korets medlemmer mottok ulike priser og et nytt presidentskap er på plass. Alt uten nevneverdig dramatikk.

Årsmøteforhandlingene og årsmøtebanketten i det høyt dekorerte og uvanlig kunstnerisk solide Elverum Mannskor gikk som vanlig helt etter planen. Som vanlig holder også presidentskapet mye av handlingsplanen tett til brystet, men er vid åpne på andre deler av årsmøteforhandlingene.

Millioninntekt

– Vi er restriktive med særlig den strategiske delen av våre handlingsplaner. Dette er rett og slett fordi vi ser på dette som interne arbeidsdokumenter som vi av helt korstrategiske årsaker ønsker å holde for oss selv. Men når det gjelder aktivitetsplanen kan vi røpe at sommerens sangerstevne i Elverum vil ta mye tid i året vi er inne i. I tillegg jobber vi med å skape en midtsommer-tradisjon i samarbeid med museene, sier president 1. tenor Nyberg til Burgunder-Nytt.

Uten å gå i detalj sier presidenten at det er kontroll på økonomien, inntektssida nådde en million kroner og at det planlegges en utenlandstur på høstparten.

Det var knyttet stor spenning særlig til valgene. Forhåndsspekulasjonene gikk på store utskiftninger. Men lettelsens sukk var å høre, særlig da visepresident, strategisk leder og korets høyeste vokter av den burgunderrøde ideologien, 2. tenor Søgaard, ble gjenvalgt. Det samme ble presidentskapets mann i Kunstnerisk Utvalg. 1. bass Norman og sekretær 2. tenor Øverby. Og selvsagt selveste president 1. tenor Nyberg. Nye i presidentskapet ble 2. tenor Nystuen og 1. tenor Aarstad. Ut gikk finansforvalter 1. tenor Granrud og arrangementsansvarlig 2. bass Kjenstadbakk.

Klarere linjer

– Presidentskapet skal konstituere seg selv. Men det ligger vel i kortene at tallsterke Aarstad går inn i rollen som finansforvalter. Ellers kan det nevnes at Kunstnerisk Utvalg har fått et klarerere mandat. Vi ønsker en enda smidigere og treffsikker organisasjon for å stå sterkere i planlegging og gjennomføringer i vår stadig mer omfattende virksomhet. I tillegg har vi derfor etablert et direktorat direkte underlagt presidentskapet. Dette kaller vi Direktoratet for konsept, oppmerksomhet og rekruttering (DEKOR). Rett og slett for å fylle presidentskapets verktøykasse. I sum har vi stor tro på en slik organisasjon, sier den svært solide, uvanlig presise og overmåtelig populære presidenten, 1. tenor Nyberg.

Burgunder-Nytt får vite at 2. tenor Skjæret mottok den svært høythengende «President Mellums Burgunderrøde ærespris». Videre skal det ha blitt utdelt en rekke andre priser under årsmøtebanketten uten av vår redaksjon har vært i stand til å få den fulle og hele oversikten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.