Ambassadøren takker Burgunderjakkene

STOLT AMBASSADØR: Ambassadør Anders H. Eide viser stolt fram Elverum Mannskors vimpel. Legg også merke til korets merke på jakkeslaget.

Elverum Mannskor har mottatt takk fra ambassadør Eide i Brussel. Stolt viser ambassadøren fram korets vimpel. Legg også merke til at toppdiplomaten har korets pin korrekt plassert på jakka.

Norges ambassadør til EU og leder av EU-delegasjonen, Anders H. Eide, takker Burgunderjakkene for den opptredenen koret hadde i forbindelse med at Norge overtok formannsvervet i EFTA i Brussel torsdag 19. september.

I tråd med visjonen

Opptredenen var en del av det tidligere omtalte oppholdet i Belgias hovedstad. Ved siden av besøket i NATO-hovedkvarteret var EFTA-opptredenen en del av det offisielle Brussel-programmet for det høyt dekorerte koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

– Et av målene med oppholdet var å styrke vårt internasjonale initiativ og pleie nettverket. Vi forsøker å sette et solid burgunderrødt avtrykk der viktige beslutninger tas. I dette tilfellet altså i EU- og i NATO-systemet. I stort er dette også helt i tråd med vår visjon om å være grensesprengende i alle våre virksomhetsområder, sier den veltalende, bestandig tilgjengelige og svært godt empatisk utviklede president 1. tenor Nyberg i en kommentar til ambassadørens takkehilsen.

Jubelen i taket

Korets oppdrag i EFTA-House denne septemberettermiddagen var å framføre noe som fikk tilhørerne til assosiere seg med Norge, uten nødvendigvis å kunne språket. Det var selvsagt snakk om et svært internasjonalt publikum. Koret valgte derfor ut klassikerne «Olav Trygvasson», «Norges Fjelde» og «Naar Fjordene Blaaner».

Meldingene etter opptredenen går på at jubelen sto i taket, at kanapeene fikk bein å gå på og at aktiviteten i baren til tider ble hektisk.

«Jeg vil også benytte anledningen til å – på vegne av oss alle – takke for en fantastisk opptreden under mottakelsen. Det ble et herlig innslag som satte stemningen i lokalet!», heter det i den offisielle takken fra Norges delegasjon til EU som er ført i pennen av kommunikasjonsrådgiver Marte Haugen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.