Nedtur

– Pussigheter fra statskanalen

1.tenor Madsbu og visepresident og 2.tenor Østmoe stiller seg svært undrende til statskanalen NRKs regelsett i forbindelse med at Elverumssangen ikke ble trukket ut som vinner av en slags konkurranse.

– Det hele må dreie seg om en gedigen glipp. Jeg kan ikke forstå at det har ligget substansielle vurderinger bak en slik avgjørelse, sier en hoderystende president Einar Mellum.

Også visepresident med ansvar for merkevarebygging og markedsføring, i det veldige koret med den empatiske grunntonen, Gunnar Østmoe, er sjokkert over at NRK1 Norge Rundts offisielle Facebook-sted ikke sørget for å trekke Elverum Mannskors Elverumssangen ut av kruset da en norsk bysang skulle premieres.
Det var i forrige uke at nettstedet for det populære familieprogrammet Norge Rundt oppfordret til å sende inn sine bysanger – eller ”heimplass-sanger” som man så omtrentlig brukte for å få med seg all verdens av stubber og stev fra absolutt hele steinrøysa Norge. Den alltid like raskt og godt over skia og glassklare 1.tenor Jens Petter Madsbu, så umiddelbart muligheten og sendte inn Elverum Mannskor og Rein Alexanders rørende versjon av Elverumssangen hentet fra den meget påkostede og kritikerroste CD-produksjonen ”Absolute Burgunder vol.1”. Tirsdag skulle et av bidragene premieres og ut av kruset ble en lapp med bokstavene k-o-l-v-e-r-e-i-d, i nevnte rekkefølge, trukket ut.
– Jeg trodde først det måtte være feil, at dette var en lapp som hadde blitt liggende igjen etter kåringen av Norges nasjonaldypvannsfisk eller noe slik. Men så viser det seg altså at Kolvereid er et sted og at det er laget en slags sang om stedet. Dette ble altså sendt inn og statskanalen NRK1 fant det betimelig å klassifisere den på linje med den ærverdige Elverumssangen. Ikke til å tro, egentlig, sier den ellers så åpne og forståelsesfulle 2.tenoren med den pussige snurrebarten.
Men kilder som sitter presidentskapet nær sier at det taktfaste og høyt dekorerte koret nok også har lært noe av hendelsen. President Mellum bekrefter på mange måter det når han avslutter med følgende velformulerte utsagn:
– Det å ”legge ut en sang om heimplassen” betyr noe annet for NRK enn for oss. Det er bare å erkjenne at slik er det. For Elverum er det åpenbart – det er bare en sang og det er bare en offisiell leverandør. Elverumssangen av Elverum Mannskor. Når alt dette er sagt så er det en selvfølge for oss å gratulere stedet Kolvereid med sangen om plassen sin, avslutter president Einar Mellum og beviser nok en gang sin særdeles empatiske og storslåtte side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.