Bygget lag blant ambassadører og NATO-topper

Koret leverte varene i NATO-hovedkvarteret.

Elverum Mannskor styrket på nytt sin posisjon som det helt ledende mannskoret med burgunderrrøde jakker under sitt opphold i Brussel nylig. Særlig ble korets internasjonale engasjement utvidet og skjerpet.

Koret fikk en viktig sikkerhetspolitisk oppdatering i NATO-hovedkvarteret med spesialutsending for samfunnssikkerhetssaker Per Kristen Brekke.

Koret ble videre bedt av Norges ambassadør til EU og leder EU-delegasjonen, Anders Eide, om å stå for det kunstneriske da Norge tok over formannskapet i EFTA.

Koret knyttet kontakt med det som regnes som det beste mannskoret i Flandern, Tebasco. Dette gjennom en gedigen kveld der korene sang mot hverandre i et hyggelig korslag. Poengene ble ikke notert da forbrødring var hovedpoenget.

Internasjonalt initiativ

– Alle disse programpostene var viktige i forhold til vårt internasjonale engasjement. I NATO fikk vi en bekreftelse på at et mannskor på vår størrelse og med vår kvalitet faktisk er en del av et NATO-lands totalforsvar. EFTA-oppdraget var mer av kunstnerisk art. Men vi fikk en interessant prat med ambassadøren som serverte kanapeer og åpnet baren for guttene. Begeistringen for vår opptreden var ekte, sier presidenten for det veldige koret, 1. tenor Nyberg.

Sjefsdirigenten og deler av koret i interessante samtaler med ambassadøren.

Presidenten forteller at korets framførelse i NATOS pressesenter ble videofilmet og vist til generalsekretær Stoltenberg og frue samme kveld. Foreløpige meldinger går på at videoen både falt i smak og var av betydning.

Indremedisinsk viktig

Presidenten forteller at som vanlig var den triple bunnlinjetenkninga lagt til grunn for planlegging av turen. Denne gangen skulle det legges særlig vekt på det indremedisinske.

– Det var derfor lagt opp til interessante korfaglige og korpolitiske oppgaver som bandt stemmegruppene sammen. Slik bygges samhold og kameratskap. Denne delen av programmet toppet seg med lørdagens middag der oppgavesvarene ble servert som underholdning. Det meste av dette selvsagt unntatt fra offentlighet, sier den svært presise og velformulerte presidenten med den vakre og renstrøkne tenorstemmen.

Se videosnutter fra den eventyrlige Brussel-turen. Husk lyd. Saken fortsetter under videoen.

«Alt på bordet»

Burgunder-Nytt vet at det i løpet av Brussel-oppholdet ble nedsatt en meget hurtigarbeidende kommisjon, Kalbakk-kommisjonen. Bakgrunnen for kommisjonen virker noe diffus, men kilder tett på koret sier det handler om stemmegruppeforæderi, trolig stemmegruppehøyforæderi og at det skal gjelde en høyt betrodd tillitsperson i koret.

Årsaken til at 1. bass Kalbakk ble kommisjonens leder skal være at han umiddelbart etter hendelsen, sent lørdag kveld, skal ha uttalt: «I denne saken må alt på bordet. Alt».

Sikkerhet

Etterspill blir det også etter at et av medlemmene ble offer for lommetjuveri. Som et resultat av hendelsen, la sikkerhetsansvarlig 2. bass Kjenstadbakk seg helt flat, beklaget og trakk seg fra vervet.

Burgunder-Nytt har fått en kopi av oppsigelsen som bekrefter hendelsen.

Dette er sjølsagt en type oppsigelse som må behandles av presidentskapet. De fleste Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, sier at oppsigelsen neppe blir godtatt fordi dette må ses på som en uheldig enkelthendelse som ikke kan lastes den sikkerhetsansvarlige.

2. tenor Madsbu slapper av mellom slagene som aktiv i reiseledelsen, 2. bassene opptrer under middagen lørdag, 2. bass Holø lurer på om dette var utestedet for ham og guttene ved NATOs flaggborg.

Én kommentar til “Bygget lag blant ambassadører og NATO-topper

  1. Tilbaketråkk: Ambassadøren takker Burgunderjakkene | Elverum Mannskor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.