Burgunderjakkene

 Høyt dekorerte kulturambassadører

Elverum Mannskor er et mannskor i vekst som nå teller rundt 60 medlemmer. Vi er et klassisk mannskor som ble stiftet i 1897 og er tilsluttet Norges Korforbund Østerdalen. Burgunderjakkene, som koret ofte kalles, opplever pågang av nye medlemmer og jobber aktivt på stadig flere områder. Klassiske mannskor blir sett på som korbevegelsens Mercedes Benz, men det betyr ikke at Elverum Mannskor er redd for å gå nye veier og lete etter utradisjonelle og spennende utfordringer. Våre kunstneriske samarbeidspartnere er alt fra profesjonelle musikere til byens skolebarn. Vi jobber både internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Koret er blitt synlige i bybildet og hentes fram både når det skal være høytid og når smil og latter skal lokkes fram. Av den grunn var det mange anerkjennende og tilfredse nikk å se da nyheten om at koret fikk tildelt Elverum kommunes kulturpris for 2007 ble kjent. Kulturprisen, sammen med økt anerkjennelse og popularitet, er beviset på at det taktfaste, samstemte og særlig empatiske koret i de uvanlig velsittende korjakkene har rykket opp i kulturens elitedivisjon.

Selv om Elverum Mannskor jobber mot stadig nye kunstneriske mål, er det sosiale samholdet like viktig å fokusere på. «Elverum Mannskor skal ha ambisjoner om musikalsk kvalitet som skal gå hånd i hånd med kameratskap og sangerglede. Koret skal fremme stolte mannskortradisjoner, men skal føre kulturen videre på en grensesprengende måte. Koret skal framstå kreativt, profesjonelt og med glimt i øyet», er korets vedtatte verdigrunnlag og forteller hva vi jobber etter.

Og det er plass til flere. Er du glad i å synge og har lyst til å møtes i et østrogenfritt, uformelt men solid og godt miljø, ønsker vi deg hjertelig velkommen. Stikk gjerne innom for en prat eller bare for å bli kjent. Vi øver hver mandag på Hotel Central fra 19.00 til 21.30.

Velkommen!