Festspill-fadesen

– Utenomkroppslig opplevelse

Som vanlig møtte Festspill-publikummet opp i god tid før onsdagens åpningskonsert i Elverumshallen for å få med seg den sedvanlige velkomsten med de kritikerroste guttene i Elverum Mannskor.

Bildet til venstre viser stemningen i forkant av årets Festspill i Elverum. Bildet til høyre slik det har vært de siste åra.

For mange endte det i hvileløs småsparking i asfalten, usikkerhet, fremtredende bekymringsrynker og spørsmål som; ”har vi kommet riktig?” og ”har de allerede flyttet til Terningen Arena?”. Det var nemlig på langt nær alle som hadde fått med seg den vanvittige avgjørelsen om at årets Festspill skulle åpnes uten en variert og empatisk velkomstkonsert av kulturambassadørene i de velsittende og skredderydde burgunderrøde jakkene og uten felles avsynging av den flotte bysangen, sangen som er god nok for NRK og Ole Paus men ikke for årets åpning av Festspillene i Elverum, nemlig Elverumssangen. – Jeg var ikke tilstede under årets Festspill-åpning. Vi hadde en runde i forkant der det ble bestemt at visepresident Østmoe skulle ta det tunge oppdraget, sier en uvanlig ordknapp president Einar Mellum. 1.tenoren med den klokkeklare røsten og den overordentlig empatiske væremåten ber oss vennligst ta kontakt med visepresidenten for ytterligere kommentarer.

Les og lytt til Ole Paus HER

Et sort hull

Bildet til venstre viser årets Festspill-åpning uten mannskoret som det berømte bakteppet. Til høyre slik publikum er blitt vant til de siste årene.

I minuttene før den offisielle åpningen hersket først full forvirring på den asfalterte plassen foran Elverumshallen, etter hvert gikk forvirringen over i fortvilelse. – Det gikk opp for folk at dette skulle bli en annerledes åpning, uten det mange var kommet for å få oppleve. For meg som visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av det på stadig flere og flere måter veldige koret var det en nær utenomkroppslig opplevelse det hele, sier Gunnar Østmoe. Visepresidenten og 2.tenoren sier at om det var annerledes og tomt i forkant utenfor hallen, ble det ikke særlig bedre da det hele braket løs. – For det braket liksom ikke løs. Når åpner Festspillene, liksom. Bak Ungdomssymfonikerne, der rundt 40 vemodig vakre burgunderjakker pleier å danne en vegg av byfølelse og vakker mannskorsang, hang nå et stort sort teppe. Nesten som et monument over tomheten og savnet, sier visepresident Østmoe i en kommentar sent onsdag kveld. 2.tenoren med den utpregede snurrebarten avslutter med å si at heldigvis har Festspill-ledelsen bestemt at alt skal tilbake til sedvanlig suksess i 2011. Med velkomstsang fra de tallrike og taktfaste guttene i Elverum Mannskor og med felles avsynging av den vakre Elverumssangen mot den etter hvert berømte veggen med burgunderrøde korister.

Lytt til Elverumssangen og lag din egen Festspill-åpning HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.