17.mai

Jubeldag for Burgunderjakkene

Også i år formelig kokte det av mennesker da Elverum Mannskor tok sin årlige tur rundt i Elverums gater for å feire nasjonaldagen.

President Mellum (t.v) og 2.tenor Furuheim ved den aktuelle fanen.

Tilropene var mange og heftige. Flere tusen hadde også tatt med flagg for å hylle de åpenbare kulturprisvinnerne, de alltid godt opplagte og til tider utrolig taktfaste guttene. Og i spissen for det høyt dekorerte og på stadig flere måter veldige koret med den empatiske omgangsformen og de skreddersydde og derfor meget velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, gikk den alltid strebende og rett som det er staute og solide 2.tenoren, stemmekoordinatoren som nok er nærmere presidentskapet enn noen gang tidligere, Bjørge Furuheim.

Stor trengsel for å høre burgunderjakkene levere varene også denne gangen.

Trengsel ved scena
Furuheim trakterte den tradisjonsrike og ærverdige Elverum Mannskor-fanen med det fortsatt og alltid like aktuelle ordspråket ”Brenn du varde”. Brenn du varde, din Bjørge, lød det taktfast fra folkemassene da burgunderjakkene sang seg gjennom Leirets gater denne minnerike tirsdagen.
– Dette er blitt en tradisjon for oss og det ser ut som om folk liker det. Vi endrer ikke mye fra år til år, men stadig ser vi nye fjes blant publikum. I år ville for eksempel krigsskolekadettene fra Terningmoen være med oss. Og som vanlig var trengselen og stemningen stor da vi entret scena i Elvarheimsparken for avsynging av nasjonalsangen og Elverumssangen. Artig at folk setter pris på aktivitetene våre, sier en stolt og glad president, den bestandig så presist, konsist og adekvat formulerte 1.tenoren med den uvanlig glassklare stemmen og den sjeldent kameratslige væremåten, Einar Mellum.

Som vanlig stilte Elverum Mannskor opp som kunstneriske garantister ved Fiolkehøgskolens bauta.

Rødjakkene?????!!
Også presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som gjennomfører de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupte og med resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, var svært fornøyd med dagen. Den sjeldent omgjengelige brumlebassen har nemlig ansvaret for å servere guttene frokost på Folkehøgskolen på morgenen. Der samles guttene før de sammen stiller som innholdsmessige garantister for det kunstneriske innholdet i forbindelse med seremonien ved bautaen.
– At den høyt militært dekorerte figuren som ledet seremonien kalte oss «rødjakkene» får vi vel bare leve med. Men det måtte vel være dagens flause. Vanskelig å sammenlikne med noe, men kanskje litt som å synge ”Norge i grønt, gult og blått”, sier en hoderystende men dog meget oppløftet Hofgaard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.