Melodi Grand Prix

Full oppreisning etter NRK-brøleren

tenorerogmgp Lytt til NRK P1s intervju der 2.tenor Tord Arnesen (bildet) gjør en så sjeldent god figur.Endelig ser det ut til at NRK har tatt inn over seg den skandaløse behandlingen av de burgunderrøde gladguttene med den empatiske og dypt inderlige klangen. Mange snakker nå om full oppreisning for Elverum Mannskor.

Store lytterskarer er fortsatt rystet etter den for svært mange helt utrolige NRK-historien der Elverum Mannskors ”Elverumssangen” ikke ble premiert etter å ha blitt sendt inn til en slags konkurranse på Facebook-sidene til statskanalen NRK1s  familieprogram ”Norge Rundt”. Les alt om da det gikk helt trill rundt for Norge Rundt HER.

Oppreisning
Nå er det imidlertid mye som tyder på at den massive lytterstormen etter ”Kolvereid-fadesen”, som episoden er blitt kalt, har ført til at innflytelsesrike personer i statskanalens direksjon diskret har bedt sine medarbeidere om å benytte første og beste anledning til å gi det anerkjente og høyt dekorerte koret med de uvanlig velsittende og vemodig vakre korjakkene full oppreisning. En av statskanalens hovedvinklinger i forbindelse med Melodi Grand Prix-dekningen er nemlig en rett ut korfaglig prat om melodifestvalens historie med to av medlemmene i det på stadig flere måter veldige koret med den solide og samstemte grunnklangen.  – Det er neppe tilfeldig at det er to 2.tenorer fra akkurat Elverum Mannskor som blir valgt ut, sier en av de intervjuede, 2.tenor Tord Arnesen i det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne, Elverum Mannskor. 2.tenor Arnesen sier han ser på dette som en klar oppreisning og en slags beklagelse fra NRKs side.

Ingen kommentar
– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte min mistanke om en form for beklagelse fra NRKs side. Jeg har tidligere vært tydelig i forhold til NRKs prioriteringer og finner det mest formålstjenelig å ikke kommentere dette ytterligere, sier den andre intervjuede, 2.tenor og visepresident, Gunnar Østmoe. Visepresidenten måtte tåle en del usakeligheter i diverse sosiale medier etter at han gikk kraftig ut sist og sa han trodde det hele måtte bero på en misforsåelse, at Kolvereid hørtes mer ut som en nasjonaldypvannsfisk enn en by med egen bysang som fortjener å bli premiert. Radioinnslaget som www.burgunderjakkene.no er de første til å publisere (på toppen av siden) blir sendt i statskanalen NRK P1 fredag, altså dagen før den store MGP-finalen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.