Månedlige arkiver: oktober 2023

Frykter ingen korrupsjon etter statsministerbesøket

KLAR TALE: Visepresident 2.tenor Søgård sier han ikke mistenker at Erna Solbergs besøk til Elverum Mannskor kan være noen sak i forhold til ektemannen Sindre Finnes sine bevegelser.

– Nei. Vi har ikke bedt om granskning. Ganske enkelt fordi vi ikke har mistanke om at ektemannen Sindre Finnes hadde noen rolle i daværende statsminister Erna Solbergs besøk til Elverum Mannskor høsten 2021, sier visepresident, 2. tenor Søgård.

Skandalen rundt tidligere statsminister Erna Solberg (H) og hennes ektemann Sindre Finnes sine aktiviteter når stadig nye høyder. I både nasjonale og internasjonale kormiljøer har det derfor den siste tiden blitt spekulert på om muligens ektemannen også kan ha hatt en finger med da statsministeren besøkte Elverum Mannskor som en av sine siste offisielle opptredener som statsminister høsten 2021.

Ekte interesse

– Utfra det vi vet nå, er det ikke noe som tyder på annet enn at statsministeren kom til Elverum utelukkende for å høre det spesialkomponerte korverket «Korona-Meny» som vi hadde produsert i forbindelse med gjenåpningen av landet etter pandemien, sier den bestandig veltalende og godt funderte visepresidenten for det høyt dekorerte og meritterte koret i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 2. tenor Søgård.

Visepresidenten sier at ektemann Finnes neppe kan ha hatt muligheter til å tjene noe på kunnskapen om at ektefelle og statsminister Solberg skulle besøke Elverum Mannskor. Han sier at koret så langt ikke har merket at verdien har steget eller at etterspørselen har økt verken på de store CD- eller videoproduksjonene koret fortsatt har på til salgs på lageret.

Se den mye omtalte musikkvideoen «Korona-Meny» her.

Er diskutert

Burgunder-Nytt sitter på kunnskap om at presidentskapet i det på mange måter veldige mannskoret har hatt samtaler rundt Solberg/Finnes-skandalen og eventuelle innside-spørsmål. Men saken er ikke nevnt i de offisielle møtereferatene.

Særlig skal presidentskapet brukt tid på det moralske ansvaret koret uansett hadde da de brukte av statsministerens tid. Mens Solberg var i Elverum, kunne jo ektemannen i teorien fritt handle aksjer på børsen i fred og ro hjemme i statsministerboligen.

– Jeg tror nok ikke vi er den eneste virksomheten her til lands som har tatt en uformell runde på forholdet til statsminister Erna Solberg. Som har tatt en moralsk og etisk sjekk, for å si det sånn. Det ligger ingen dramatikk i dette. Som et grensesprengende og flere ganger regjeringsnevnt mannskor, var det helt naturlig også for oss å ta en slik runde. Men vi har kommet fram til at alt vårt formelle er godt innenfor i forhold til daværende statsminister Erna Solberg. Jeg kan si at både koret, statsministeren og hennes følge hadde en ekte og god opplevelse den vakre høstkvelden i Elverum, sier den bestandig substansielle og etisk sterke visepresidenten med den godt utviklede rettferdighetssansen og den udiskutable burgunderpolitisk faglige tyngden.

Les Burgunder-Nytts omtale av besøket her:

Klart for Høstjazz i Burgunder

Den helt unike blandingen av mannskorsang og gla`jazz er etter hvert blitt kjent for musikkelskere i hele Østerdalen.

Onsdag 25. oktober er det igjen klart for musikalsk toppmøte mellom det høyt dekorerte og prisbelønte Elverum Mannskor og de stødige guttene i Christianfjeld Jazzorchester. Denne gangen er Thon Partner Elgstua stedet og moroa starter 19.30. Selvsagt med gode muligheter for noe høsthyggelig i glassene.

– Dette er blitt en årlig happening for oss. Et fint avbrekk og noe vi ser fram til hver gang. Lave skuldre og lav kunstnerisk terskel er noen ganger befriende. Og for noe karer vi har i ryggen, Christianfjeld Jazzorchester leverer bestandig fra aller øverste hylle, sier konstituert leder av Elverum Mannskors kunstneriske utvalg, 2. bass Kjenstadbakk.

Billetter kan enten kjøpes i døra eller ved å følge denne lenken.

KLAR: Burgunderrødt er høstens farge, sier visepresident 2. tenor Søgård.

Den uvanlig musikalske og bestandig godt forberedte 2.bassen kan love et variert program med flere ulike avdelinger. Den svært veltalende og bestandig humane konstituerte lederen holder det meste av programmet unna offentligheten, men sier det blir både gode drikkeviser og vemodig vakre mannskorperler.

Også den ofte mer snakkesalige visepresident og 2. tenor Søgård sier til Burgunder-Nytt at dette blir en konsert som garantert vil få publikum til å glemme høstmørket noen timer.

– Burgunderrød er en av høstens farger. Du kan si vi med denne konserten ønsker å sette en musikalsk farge på årstiden, sier visepresidenten på sin sedvanlige og særegne lyriske måte.