Festspill-avslutning

Parodien bare fortsatte

Da det ikke var noe å ta bilde av under årets Festspill-avslutning, er illustrasjonen hentet fra den veldige banketten i etterkant. President Mellum får overrakt en i overkant veldig lommelerke med estisk vodka.

Det som bare er blitt kalt Festspill-fadesen fikk sitt endelige punktum lørdag kveld. Som hele historien; i parodiens og ubehjelpelighetens tegn.

Etter den uvanlig klønete og tvers gjennom lite elegante måten Festspill-ledelsen har taklet saken på, var det selvfølgelig avsyngingen av Elverumssangen som var på alles lepper under avslutningskonserten for årets Festspill i Elverum. Og det ble slett ikke mindre snakk om saken etter at det hele var over i Elverumshallen sent lørdag kveld.

Utvannet
For ikke nok med at Elverumssangen og Elverum Mannskor var tatt av programmet under årets åpning og var skjøvet til avslutningsseremonien sammen med ymse kor i byen, de elegante skreddersydde jakkene i den nesten vemodig vakre fargen var faktisk ikke å se. Den burgunderrøde fargen og den særdeles empatiske og internasjonalt anerkjente grunntonen i det på stadig flere og flere måter veldige koret er nemlig blitt selve Festspillene for mange. Denne gangen var konseptet kraftig vannet ut.

Hoderystende
– Det ble nesten komisk. Da det gikk opp for enkelte i de andre av byens kor at det er noe som heter uniformering, ble det bestemt at ingen skulle stille i korantrekk. Da vi skulle være vertskap for et av våre mange internasjonale vennskapskor umiddelbart etter konserten, måtte vi likevel stille i de burgunderrøde jakkene. Så det endte med at vi tok av oss jakkene før vi reiste oss for å synge Elverumssangen. Parodien var på alle måter fullendt. Vi så noe slik som 700 måpende ansikter imot oss,  sier en uvanlig kritisk president for det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne, Einar Mellum. 1.tenoren med den konsensusbaserte og tvers gjennom redelige væremåten sier også at han faktisk ikke trodde hva han hørte da det kom reaksjoner på at Elverum Mannskor hadde tenkt å stille i sine vakre uniformer. – Ordet utenomkroppslig er tidligere brukt om følelser folk har sittet igjen med etter årets Festspill. Jeg vet hva de snakker om, for å si det slik, sier en kraftig hoderystende president.

Vellykket bankett
Men banketten med det internasjonalt anerkjente Estiske Vitenskapsakademis Mannskor ble et godt plaster på såret for de sanglade, uvanlig empatiske og særlig trivelige guttene i Elverum Mannskor. – Vi måtte bruke noe tid på å forklare Elverumssangen-saken for våre etsiske venner. Det er vanskelig nok å forklare noe slikt på norsk, tenk hvordan det er på engelsk eller tysk, sier en sliten visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av mannskoret med stor M, Elverum Mannskor, Gunnar Østmoe. Merkevarebyggeren forteller videre at guttene i burgunderrødt ristet av seg parodi-preget, børstet jakkene og skapte en stor kveld for seg selv og de vitenskapsakademiske hurraguttene fra Tallin. – Vi har faktisk som sak i neste presidentskapsmøte hva vi skal bruke de gamle uniformene våre til. Vi har jo akkurat skiftet. Jeg vil tro det kommer forslag om å donere dem bort til andre kor i byen som rett og slett ikke har vært i stand til å skaffe seg antrekk. Det vil i tilfelle havne under avdelingen for utviklingshjelp, sier 2.tenoren med mer spesiell bart enn stemme. Lytt og lag din egen avslutningsseremoni HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.