Semesteravslutning

Heder og ny vinfarse

Et stort semester er over for de burgunderkledde kulturambassadørene i det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor. Det gikk i tinn, vin og vinn og tap med samme sinn.

Odd-Erling Lange feiret sine første 50 år og mottok en gedigen reisegave fra sine mange innbudte gjester fra inn- og utland.

Det vanket både tinn-effekter til korets eldre garde og fallskjermhopp til sjefsdirigenten da de elegante og meget korpolitisk korrekte guttene med de velsittende og åpenbart skreddersydde ko rjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen avsluttet vårsemesteret mandag kveld. Og det er ikke mandag for de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalget uten vinlotteri.  Og det er ikke vinlotteri uten at spekulasjonene om korrupsjon kommer.

Tinnheder
Etter at presidenten, den alltid godt forberedte og alltid presist formulerte 1.tenoren med den glassklare røsten og den uvanlig godt utviklede empatiske og særlig kameratslige væremåten, Einar Mellum, takket de gamle hederskarene i koret med eldre tinneffekter som hadde trillet ut av de gamle arkivene ved Elverum Lærerhøgskole – les om dykket i skattekammeret her, samt ta kket sjefsdirigent og kunstnerisk leder og trolig professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, for hans fantastiske innsats det siste halve året med et fallskjermhopp som guttene hadde sunget inn ved hjelp av sin internasjonalt anerkjente grunnklang og mer lokalt anerkjente tonebildet under et bryllup som var lagt til kulturambassadørenes ankomst fra Molde-stevnet sist søndag, var det klart for mandagens sedvanlige skandale; vinlotteriet.

Frode Skjæret er en av Hofgaards såkalt betrodde vinlotterister.

Presidenten, Einar Mellum, både takket og ble takket.

Ny farse
For igjen ble forbauselsesmaskene rundt det etter hvert så skandaleomsuste pampebordet pyntelig satt på da kula med presidentens nummer utrolig nok ble ”trukket” ut av posen. Sammen med den meget påfallende og samtidige forbauselsen, serverte medlemmene rundt pampebordet sine godt innøvde uttrykk som; ”Flott det ble Einar, da gitt. Han som akkurat har takket så mange av oss for innsatsen”, ”Denne flaska var jammen fortjent”, ”Hjemmeseier”, ”Noen ganger er selv lotteri rettferdig” og ”Dette var virkelig gøy, er det noen som hadde fortjent vinflaska akkurat i dag, så var det virkelig Einar”. Les mer om lotterifarsene her. Som om ikke dette var nok så tok en av presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaards menn ordet – den ellers så stødige Hofaard har for øvrig fått det noe ufortjente tilnavnet fordi han har ansvar for korets arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som gjennomfører de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupte og med resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld. En av Hofgaards sersjanter, den alltid strålende opplagte og uvanlig renstrøkne 1.tenor Frode Skjæret, forsøkte på famlende vis å slå vitser rundt påstandene om korrupsjon og fiksing av vinlotteriet. Den ellers så kunstnerisk solide og ellers på de fleste andre områder korrekte tenoren trakk så enda en flaske vin. Hvit denne gangen. Og presidentens kule kom, denne gangen helt åpenbart som bestilt. Dette skulle liksom være beviset på at alle andre trekninger ikke er bestilte. Mange var hoderystende til hele opptrinnet da trekningen bare minutter før hadde vist noe annet.

Synger for museet
De offisielle og i realiteten enesten leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge” og de igjen CD-aktuelle kulturkjæledeggene fra skogenes hovedstad er trekkplasteret og kunstneriske garantister for Glomdalsmuseets 100-årsmarkering førstkommende onsdag. Mange gleder seg nok til tonene av hovedverket ”Østerdøls-Marschen”. Sangen som Elverum Mannskor sang under åpningen i 1911, skal synges igjen – av burgunderjakkene anno 2011. Det hviskes allerede om en sjelden kulturbegivenhet. I tillegg vil de alltid godt opplagte guttene servere klassikeren ”Sangen” og den alltid vakre og særlig empatiske versjonen av nasjonalromantiske ”Naar Fjordene Blaaner”.

Reisegeneral fikk reise
Reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet og leder i valgkomiteen, Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, feiret nylig sin 50 årsdag. Det fortelles om en internasjonal gjesteliste med 53 navn fra inn- og utland. Den alltid grundige og uvanlig gjennomføringsfokuserte reisekoordinatoren direkte underlagt presidentskapet med den nærmest eventyrlig dype og klare bassrøsten skal selv ha sørget for betjeningen av eget tappetårn for øl i sommervarmen. Og midt opp i den veldige feiringen med egen kokk, veldige rødvinsmengder og glad dans på brosteinene fikk jubilanten overrakt sin gave. Igjen særdeles adekvat. På vegne av gjestene overrakte den bestandig korrekt formulerte og rett som det er glassklare og toneriktige 2.tenoren, Helge Næss Rustad, en reise til Verona og den verdensberømte Arena de Verona. Her vil Lange få servert Verdis berømte opera AIDA. Redaksjonen vil tro at selv Lange vil kunne strekke seg rent korfaglig blant alle operavennene i lyset av det gamle Egypts mystikk og intriger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.