Årsmøte 2012

Sjokkerende PR-fremstøt

Som vanlig er det knyttet store forventninger til årsmøteforhandlingene i Elverum Mannskor. Maktkampen er tilspisset og alle tenkelige midler blir tatt i bruk.

Presidentskapskåte Jens Petter "bestandig tidlig og godt over skia" Madsbu står frem som dobbeltmenneske før kveldens årsmøte. Helt i overkant vil mange si.

Det er særlig rundt presidentskapsvalget og behandlingene av korets planverk det heftig spekuleres i. Det har ikke lyktes Burgunder-Nytt å få noen godt kvalifiserte spekulasjoner før de viktige forhandlingene starter i kveld. Men det er liten tvil om at utskiftninger i presidentskapet står på agendaen. Flere hendelser har nemlig helt klart pekt i den retningen.

Dobbeltrolle
Det kanskje beste beviset er måten enkelte medlemmer posisjonerer seg på i forkant. En av de mest presidentskapskåte, og i følge seg selv ”helt og holdent overmoden for tyngre kunstneriske og organisatoriske roller i koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen”, 1.tenor og høyt utdannede og på enkelte områder også meget kompetente 1.tenor Jens Petter ”bestandig tidlig og godt over skia” Madsbu, kjørte en sjarmoffensiv i lokalavisa Østlendingen på selveste årsmøtedagen. Med et stort og rikt illustrert oppslag står han frem som forfatter av et bokverk skrevet til en pensjonert kollega. På vanlig Madsbu-vis trekkes dog profileringen et skritt lengre enn normalt slik at summen av stuntet kan virke mot sin hensikt og altså lite formålstjenelig. Den til tider hyggelige og enkelte ganger kompetente 1.tenoren står nemlig frem både som giver og mottaker av boka (se illustrasjon). Dette, i tillegg til de hardnakkede mafiaryktene Madsbu til stadighet blir utsatt for på grunn av sin sentrale og særdeles tvilsomme rolle i vinlotteriene hver eneste fordømte mandag kveld, kan bli avgjørende for utfallet av mandagens presidentskapsvalg.

Treårsplan
Rent korpolitisk er det korets planverk for perioden 2012-2015 som er mest interessant. Også her har det vært lite lekkasjer og spenningen er derfor stor. Eksperter og kommentatorer har i lengre tid spekulert rundt veien videre for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” samt det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne. Særlig er det forventninger i forhold til det internasjonale engasjementet og kanskje aller mest på hvordan koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte grunnklangen videre skal forvalte sin triple bunnlinjetenkning.

– Jeg kan ikke si annet enn av presidentskapet har jobbet frem et planverk vi er fornøyd med og som er forelagt alle medlemmene. Dette skal diskuteres og behandles. Videre kan jeg røpe så mye som at presidenten selvsagt ikke er noe tema og at det serveres kremkake til forhandlingene, sier en ordknapp og uvanlig diplomatisk visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, 2.tenor med mer spesiell bart enn stemme, 2.tenor Gunnar Østmoe. Han er forøvrig helt tett hva gjelder medlemmer i det nye presidetskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.