Tvungen lønnsnemnd

Konflikten er over

President Einar Mellum gikk sent i går kveld inn og stanset den pågående konflikten i Burgunder-Nytt-redaksjonen med tvungen lønnsnemnd. Igjen kan nyheter publiseres på det brennhete nettstedet.

Presidet Einar Mellum og presidentskapet gjorde med Burgunder-Nytt-ansatte som regjeringen gjorde med oljearbeiderderne. Gikk inn med tvungen lønnsnemnd.

Konflikten som har pågått i en måneds tid har vært helt fastlåst. Partene har stått svært langt fra hverandre i spørsmålet rundt hvorvidt dissident og systemkritiker, den alltid breiale og uvanlig presidentskapskåte men også til tider trivelige og ikke minst presidentskapsutnevnte stemmekoordinatoren for 2.tenorene, Bjørge roten-til-alt-ondt-rundt-skosjikane-skandalen Furuheim skal få uttale seg så ofte og så kritisk rundt det høyt dekorerte korets virksomhet som han faktisk gjør. Flere mener ytringene går ut over korbevegelsens anseelse og slik sett virker mot utgivelsens formålsparagraf, nemlig: ”Å dyrke og fremheve korbevegelsen generelt, mannskorsangen spesielt og Elverum Mannskor helt spesielt”.

Får ytre seg
I en pressemelding som kom fra presidentskapet i går kveld heter det at konflikten må opphøre. Tvungen lønnsnemnd argumenteres med at konsekvensene av at en hel korverden blir uten nyheter fra de burgunderkledde kulturambassadørene på sikt blir for stor.
”Den omstridte 2.tenoren skal selvsagt, på lik linje med alle andre, få uttale seg fritt. Selvsagt innenfor presseetiske prinsipper, anstendighet og rimelighetens grenser. Det er dog å bemerke at Burgunder-Nytt-redaksjonen er ikke mer fri og uavhengig enn at alt som publiseres må bygge opp under korets triple bunnlinjetenkning”. Heter det i pressemeldingen. Presidenten, den alltid rause, romslige og særdeles empatiske 1. tenoren med den urnorske og rene stemmen, Einar Mellum, var ikke å treffe for ytterligere kommentar.

Gleder seg
Heller ikke visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det blytunge kunstneriske utvalget for det på stadig mer veldige mannskoret, 2. tenor Gunnar Østmoe, vil si særlig mye annet enn det som står i pressemeldingen.
– Det har vært en markedsføringsmessig tung tid for koret vårt. Uten en saklig, fri og uavhengig korpresse til stede har det vært vanskelig å få oppmerksomhet rundt viktige korpolitiske spørsmål. Videre er det ikke tvil om at det har vært problemer med å få publisitet rundt vår generelle virksomhet. Nå gleder jeg meg bare til at nyheter fra sesongavslutningen skal komme, sier en lettet visepresident og snurrer fornøyd i barten som for øvrig er langt mer oppsiktsvekkende enn stemmen.

Redaktøren i Burgunder-Nytt, som av ulike årsaker ønsker å være anonym, sier at det ligger stoff om mannskorets eventyrlige sesongavslutning klart for en sulten leserskare og at det vil komme en samleartikkel når redaksjonen har fått samlet seg og kommet i gang igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.