802 likes på Facebook

Kjendiser i kø for å like Elverum Mannskor

Et tilfeldig knippe med venner av Elverum Mannskor. Kjente ansikter for mange, men presidenten mener den vanlige mannskorliker er like mye verdt.

Elverum Mannskors Facebook-side har rundet 800 tilhengere. Tilhenger nummer 800 ble den kjente filmfotografen og tv-produsent Tor Bergebakken.

Og Bergebakken, ansatt i mediehuset Østlendingen, er i godt selskap hva gjelder høyt profilerte venner av de toneangivende kulturambassadørene i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, de samstemte og på mange måter veldige Elverum Mannskor.

Lista inneholder en rekke ordførere, stortingsrepresentanter, statssekretærer, idrettskjendiser og musikere. Svært mange andre i viktige stillinger i samfunnet har også gitt sin støtte til koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og den internasjonalt anerkjente grunntonen.

Liker nummer 800, Tor Bergebakken.

– Vi går ikke offisielt ut med navnene på alle som liker Elverum Mannskor på Facebook, men antallet er selvsagt offisielt. Videre svarer vi på forespørsler som går på konkrete personer. Praksisen er utarbeidet både av personlige hensyn og av rent praktiske årsaker, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær for det veldige korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenoren med sin mer spesielle bart enn stemme, Gunnar Østmoe.

Presidenten for de offisielle og egentlig eneste leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandørene av Gamle Norge, Einar Mellum, sier i en kommentar at 800 tilhengere også forplikter og den alltid så gjennomempatiske og sympatiske 1. tenoren sier at hver og en av de over 800 personene er like mye verdt særlig i forhold til korets verdipolitiske grunnlag.

– Kjendiser og samfunnstopper er krydderet i en slik sammenheng. Den vanlige mannskorlikeren er det koret lever av når hverdagen kommer og festtalene er lagt bort. Vi er stolte, glade og svært ydmyke hva gjelder hvert eneste av de over 800 navnene, sier presidenten i en kort kommentar til de feberhete Facebook-tallene. Burgunder-Nytt har fått, som eneste korpublikasjon nord for Rio, tilgang til et knippe bilder av kjendiser som skal være likere av Elverum Mannskor på Facebook. Men navnene holder presidentskapet tilbake.

– Hva Burgunder-Nytt måtte komme over av kjendiser på vår Facebook-side, må de selvsagt få publisere. Men på eget ansvar, sier visepresident Østmoe i en kommentar sent søndag kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.