Samling på hjemmebane

Det store korslaget

Det kommer til å svinge i kommunehuset Folkvang fredag kveld.

Alt er klart for tidenes korslag i Elverum. Selvsagt med et toneangivende og godt opplagt Elverum Mannskor på plass.

Samklang var det noe som het i gamle kor-Elverum. Hvert andre år møttes korene til konsert og hyggelig lag. Nå er det klart for å hente tradisjonen tilbake. Fredag trommes det sammen til real samklang mellom Hernes Korforening, Leirets Damer, Canzona Nova og selvsagt Elverum Mannskor. Stedet er kommunehuset Folkvang og det er en stolt president og 1. bass for det grensesprengende koret i de åpenbart skreddersydde og opp mot vemodig vakre burgunderrøde korjakkene, Jan Eirik Krey, som ønsker velkommen.

– Til dem som sier at det å børste støvet av et gammelt hyggekonsept ikke er av det mest grensesprengende et kor kan finne på, har jeg følgende å si; kom på konserten og hør hva som blir presentert fra scena. Da kan vi snakke om både grenseløst og grensesprengende, sier den svært velklingende 1.bassen og presidenten med den uvanlig formelt korrekte, men samtidig varme og empatiske væremåten.

Presidenten for det nesten bestandig CD-aktuelle og svært høyt dekorerte koret sier at han, av rent korstrategiske og helt åpenbare korpolitiske årsaker, ikke kan si mer om hva koret med den internasjonalt aksepterte grunntonen skal fremføre fredag.

– Men jeg ønsker alle våre tilhengere hjertelig velkommen til konsert. Jeg regner faktisk med at dette vil representere starten for en ny tidsregning for burgunderjakkene: «Før og etter fredag 5. juni 2015». Ikke mer, ikke mindre, sier president Krey.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.