«Sy»-rykter holder ikke vann

TIPS: Burgunder-Nytt fikk denne skissen som «bevis» for at navneendring er på gang.

– Nei selv om vi er kjent for å synge og at jakkene våre er skreddersydd, har vi ikke vurdert å endre navn til «Sy». Det hele må bero på en misforståelse, sier merkevaresjefen 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard.

Svaret kommer etter et direkte spørsmål fra Burgunder-Nytt som sent i går kveld fikk tips om at Elverum Mannskor er i ferd med å skifte navn til «Sy». Den anonyme tipseren mente å vite at krefter i korets ledelse tror navnet «Sy» på en god måte vil skape assosiasjoner til korets visjon om å være et grensesprengende kor.


IKKE TIL Å TRO: Tipset om at Elverum Mannskor planlegger å skifte navn til Sy er, ja ganske riktig, sy-kt, sier 1. tenor Bjøntegaard og ler godt.

– Dette er såpass hinsides at jeg nesten tror det hele må bero på en misforståelse. Selvsagt er det helt uaktuelt for oss å bytte navn selv om jeg har registrert at andre har gjort det. Når det er sagt så ligger det mye relevant i ordet sy. Det handler om å sette sammen med søm, pryde noe som blir festet med sting, skape ved å feste sammen flere deler. Skape, sette sammen og feste er jo absolutt innenfor våre virksomhetsområder og skaper gode bilder. Men jeg kan altså på det sterkeste avkrefte at Elverum Mannskor jobber med planene om å skifte navn.

Den veltalende og strategisk meget sterke og kompetente 1. tenoren med ansvar for merkevare, markedsføring, informasjon, kommunikasjon og den slags sier at det burgunderrøde representerer mangfoldet og mulighetene, mens Elverum Mannskor representerer tradisjonene og den 120 år lange kulturen i det på stadig flere måter veldige koret.

– Ja vi jobber med en bevisst to-vegs merkevarestrategi. Vi skal sprenge grenser, samtidig som vi skal løfte tradisjonene og bære dem videre. Dette er en balansegang vi jobber med hver eneste dag. Jeg vet for lite om bakgrunnen for at NSB og Nettbuss valgte Vy til å kunne uttale meg om den saken. Men at slike prosesser blir kostbare har jeg forståelse for. Skulle Elverum Mannskor for eksempel bytte navn til Sy måtte vi produsere alle uniform-emblemer, pins og bordflagg helt på nytt, sier den glassklare og noen ganger svært analytiske 1. tenoren med den veldige gjennomføringskraften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.