Korrekt antrukket statsråd

KORREKT: Kulturminister Abid Q. Raja ankom søndagens direktesending helt etter boka. Foto: Åsmund Mæhle, Norges Korforbund

Søndag kveld var det duket for oppvarming til 17.mai. Det Norske Solistkor og blant annet kulturminister Abid Q. Raja var samlet til en landsdekkende direktesending. Statsråden stilte i stilrent burgunder.

– Litt vanskelig å se av de direktesendte bildene om statsrådens korjakke var skreddersydd og av silke fra Østen, slik som våre, men velsittende og vemodig vakker var den. Og selvsagt med sort tversoversløyfe, hvit skjorte og mørke benklær. Artig at vi er til inspirasjon også for våre regjeringsmedlemmer. På mange måter er det et naturlig valg av Raja. Det trolig ferskeste minne han har av et mannskor er nok Elverum Mannskors banebrytende opplæringsvideo som ble utarbeidet som et ledd i smittevernarbeidet før årets 17.mai-feiring. Den fikk vi en personlig takk for og har sannsynligvis vært et samtaletema i både den politiske og administrative ledelsen av departementet, sier presidentskapsmedlem og sekretær med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags i det høyt dekorerte, høyt dekorerte  og på stadig flere måter veldige og internasjonalt anerkjente koret, nå 2. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard. Se opplæringsvideoen her

MANUAL: Her fra Elverum Mannskors påkledningsveileder.

Den svært omgjengelige, alltid tilstedeværende og noen ganger helt klokkeklare tenoren sier videre at han er glad og stolt over at den burgunderrøde bølgen har nådd kulturstatsråden. Raja er jo kjent for sine mer spesielle kombinasjoner av dressjakker og tilbehør. Presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard mener statsråden med sitt valg av antrekk søndag viser at det også for han går en grense.

– Uten å legge all verden i statsrådens antrekk, er det åpenbart ikke tilfeldig at han stiller i burgunder. Selvsagt handler ikke dette bare om valg av farge, det har en dypere mening. Med valget ligger også en anerkjennelse av korets grunnleggende verdier og ikke minst er dette en seier for den helt grunnleggende og altomfattende triple bunnlinjetenkningen som er så typisk og grunnleggende for vårt på stadig flere måter veldige kor. Jeg vil gå så langt som å si at dette er et nytt steg på vår veg fra å være et kor til å bli en bevegelse med alt det innebærer av ansvar og status, sier en uvanlig visjonær og presis 2. tenor Bjøntegaard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.