Nye tider med stødig kurs

Elverum Mannskor har gjenåpnet Elverum direkte på NRK Dagsrevyen og har hatt besøk av landets statsminister i forbindelse med sin innsats i kampen mot korona. Mandag var det tid for intern markering.

HØYTID: Visepresident 2. tenor Søgaard overlater smitteverneffektene til materialforvalter 1. bass Spjeldnæs. (Foto: Burgunder-Nytt)

Det var nemlig høytid da en av mannskor-Europas aller mest smittekompetente visepresidenter, visepresident 2. tenor Søgaard, overlot overskuddslageret av smittevernutstyr til materialforvalter 1. bass Spjednæs mandag kveld.

– I posen er det sprit, munnbind og andre smitteverneffekter jeg håper vi kan oppbevare lengst inn i vårt rikholdig lager. Og så er det dette metermålet. Det er jo slik at det viser noe om hvor langt lyset går, sa visepresidenten for å minne forsamlingen på at det er smittevern han har spesialisert seg på, ikke slik som lysets hastighet per sekund. 1. bass Spjeldnæs lot seg selvsagt ikke vippe av enmeterspinnen, tok imot og takket med både håndtrykk og klem.

Ellers kan Burgunder-Nytt melde om at koret ligger i intense forberedelser til Korvake på Røros i starten av november. Som vanlig ønsker ikke korets øverste kunstneriske ledelse å gå ut med hva det høyt dekorerte, riksdekkende og internasjonalt anerkjente koret skal presentere i Bergstaden. Men flere kilder tett på den kunstneriske ledelsen nevner korets eget verk «Korona-Meny» som en sannsynlig kandidat. Se Korona-Meny her

MESTERMØTE: Statsminister Erna Solberg møtte Elverum Mannskor og president 2. bass Lange. (Foto: Østlendingen).

Burgunder-Nytt vet også at koret fortsetter sitt tette samarbeid med statsministerens kontor og landets regjering. Særlig skal gavebrevet som koret overrakte Erna Solberg, som landets sittende statsminister, være av interesse. På direkte spørsmål om samarbeidet med statsministerinstituttet og den nye regjeringen, svarer president 2.bass Lange følgende på epost til Burgunder-Nytt-redaksjonen.

«Mange har spurt hvorfor ikke Burgunderjakkene spesielt er nevnt i Hurdalsplattformen. Til dem kan jeg berolige med å si at jeg kjenner meg godt igjen allerede i Hurdalsplattformens innledning. Det er særlig to setninger som viser for hele verden at Elverum Mannskor har satt sine spor og vil være med også de fire neste årene. I plattformen heter det nemlig: Det er ved å bygge på det beste med landet vårt at vi får folk med på store samfunnsløft. Folk stiller opp for fellesskapet når fellesskapet stiller opp for dem. Dette kunne vært tatt direkte fra et av våre strategidokumenter og viser at våre tanker når fram til landets øverste ledelse».

DNA: Toppledelsen i det veldige Elverum Mannskor mener korets DNA er tydelig i regjeringens nye politiske plattform.

Også leder i Elverum Mannskors gjenåpningskommisjon, 2. tenor Madsbu, sier han er svært fornøyd både med kommisjonens arbeid, men også med at den nye regjeringsplattformen har et så tydelig burgunderrødt DNA i seg.

– Kommisjonens arbeid er på det nærmeste ferdig. Nå handler det om korpolitisk etterbruk av det vi har bygget opp. Slik sett er det betryggende at Jonas Gahr Støre tar opp hansken etter Erna Solberg og fortsetter det gode samarbeidet med oss, sier den høyt utdannede og noen ganger også bort imot renstrøkne tenoren rett ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.