– Vi er ikke umusikalske

– Vi kunne nok tatt fram metermålet, munnbindene og håndspriten og gjennomført noe av den planlagte aktiviteten før jul, men presidentskapet mener det kunne blitt oppfattet som direkte umusikalsk. I en helt overført betydning da, selvsagt, sier president 2.bass Lange i det høyt profilerte og dekorerte Elverum Mannskor.

VANLIG: Det er slik de fleste er vant til å se Elverum Mannskor; mannsterke, samstemte og i godt lag med gode venner. Slik ble det ikke denne førjulstiden.

Kremkake med presidentens tale, sang på Kremmertorget, julesang i kirka og pubkveld som avslutning på sesongen. Det var planen, men så måtte samfunnet sette på bremsene igjen. Og selvsagt følger koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende korpolitiske triple bunnlinjentenkningen opp myndighetenes oppfordring om å begrense antallet nærkontakter.

– Et kor på vår størrelse og kraft er toneangivende på de aller fleste måter. Vi har derfor brukt noe tid på å diskutere hvordan vi skal forvalte dette ansvaret best mulig. Det er nemlig et ansvar å være toneangivende. Forbilderollen må forvaltes riktig, vi gjør det med å vise lojalitet og ansvar. I en situasjon med pandemi handler det om å være på den sikre siden heller enn å presse gjennom aktiviteter og tøye maksgrensene i alle retninger. Ja, koret er viktigere enn hvert enkelt medlem, men ikke viktigere enn selve livet, sier den grundige og uvanlig stødige presidenten for det på stadig flere måter veldige mannskoret i de velsittende og derfor helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Vakkert digitalt kor og etter den vakre sangen, kommer presidentens tale til folket før julen i fjor.

På grunn av den brå avslutningen før jul, rakk ikke koret å produsere noen julegave til folket som kompensasjon for ulike offentlige og planlagte opptredener. Men presidentskapsmedlem med ansvar for markedsføring og merkevarebygging, 2. tenor Bjøntegaard, sier at fjorårets førjulsgave har holdt seg godt.

Fra korets besøk i den norske ambassaden i Stockholm

En digital innspilling av klassikeren «Jul, jul, strålande jul» kan gi trøst og håp til de mange som savner koret i disse førjulstider. Også den svært vakre versjonen av «Nordnorsk Julesalme» som koret framførte i den norske ambassaden i Stockholm for en tid tilbake er å anbefale.

– Vi vet det er mange som sliter der ute. Som hadde forventninger om endelig å høre oss live igjen. Til disse vil jeg si at det kommer lysere tider. Behold troen og håpet, ta ned tempoet, gled dere til jul og lytt til det som finnes av skatter fra Elverum Mannskor på ulike digitale plattformer, sier den noen ganger til og med taktfaste 2.-tenoren.

USIKKERT: Kringlehenter 1.bass Halvorsen holder koret i åndeløs spenning.

Grunnet omikronvariantens inntog har det oppstått forvirring om kringlehenter og tidligere gymnasielærer 1.bass Halvorsens framtidige roller. Rett før de siste koronatiltakene trådte inn og koret måtte ta en tidlig juleferie, ble superbassens behov for avløsning fra den svært virksomhetskritiske ukentlige oppgaven å hente og dele opp kaffekringla luftet i plenum. Ingen tok umiddelbart på seg oppdraget og korets medlemmer ble oppfordret til å tenke gjennom egen situasjon og muligheter. Det som har skapt forvirring, er at noen mente at tausheten som oppsto, måtte tolkes som en tillit til kringlehenter Halvorsen og at det kunne trekkes i retning av at han fortsetter. Nå har Burgunder-Nytt i tillegg fått bekreftet fra enkelte tett på 1.bass-miljøet at Halvorsen skal ha nikket bekreftende da denne påståtte antydningen falt, og det er igjen blitt tolket dithen at han på en måte tar gjenvalg. Burgunder-Nytt har ikke fått bekreftet noe i sakens anledning, men vil naturligvis følge opp saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.