– Årsmøtet bestemmer

Etter de siste ukers spekulasjoner rundt både nye korjakker, nye prosjekter og selvsagt valg av nytt presidentskap, valgte presidentskapet torsdag ettermiddag å offentliggjøre sakslista til fredagens årsmøteforhandlinger.

Øverst til venstre presidentskapet som etter alt å dømme vil fortsette uforandret, videre tyder alt på at materiell- og lageransvarlige 1. bassene Pedersen og Spjeldnæs får mer å gjøre enn å stable akevitt og til høyre 2. tenor Bjøntegaard som holder stø kommunikasjonskurs før årsmøtet. Under er årsmøtets saksliste.

Og punkt 5. i saklista bekrefter det Burgunder-Nytt i lengre tid har erfart, nemlig at det er planer om innkjøp av nye korjakker til det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret. Men dokumentet viser også at det planlegges et prosjekt i 2022, videre ser det ut til at det under årsberetningen skal presenteres noe som kalles «Koronatidslinje». Både når det gjelder punktene som angår prosjekt, innkjøp av korjakker og handlings- og aktivitetsplan, vises det til vedlegg. Disse har Burgunder-Nytt ikke fått innsyn i.

– I utgangspunktet er Elverum Mannskor en tvers gjennom demokratisk og svært transparent organisasjon. Alle våre aktiviteter og initiativer tåler dagens lys og kritisk søkelys. Av rent korstrategiske årsaken holder vi likevel enkelte ganger opplysninger om ikke-vedtatte forhold tilbake. I disse svært få tilfellene veies våre strenge selvpålagte krav om offentlighet og åpenhet opp mot fare for falske rykter og feilaktige tolkninger med de forretningsmessige, korpolitiske og korstrategiske negative virkninger det kan påføre koret. Det er viktig å presisere at dette utelukkende gjelder enkelte tilfeller av offentliggjøring av detaljer på et ideelt sett for tidlig stadium i beslutningsprosessen, sier presidentskaps medlem med særlig ansvar for eksternkommunikasjon, 2. tenor Bjøntegaard.

Han peker på den senere tids lekkasjene om bytte av korjakker som et godt forklarende eksempel.

– Det er slik at årsmøtet er vårt høyeste organ, samtidig er det slik at saker må forberedes i forkant. Disse forberedelsene er en prosess mot et best mulig forslag. Denne prosessens ulike steg, mange avveiinger og tunge prioriteringer er ikke ment for offentligheten. Resultatet, derimot, skal selvsagt offentliggjøres. Et resultatet av korjakke-saka er for eksempel at jeg allerede nå har fått forslag om å nedsette en etterbrukskomite for de gamle korjakkene. Og det altså lenge før det er bestemt at de faktisk skal skiftes ut, sier en uvanlig presist formulert Bjøntegaard og rister litt oppgitt på tenorskallen.

Beskjedent og helt politisk korrekt, sier 2. tenor Bjøntegaard videre at sakslista for årsmøtet egentlig ikke er noe annet enn en plan over saker presidentskapet ønsker å presentere og prøve for sitt årsmøte. Han streker under at det er årsmøtet som behandler sakene og som bestemmer utfallet av dem. Men Burgunder-Nytt vet at president 2.bass Langes helt enstemmige presidentskapsmannskap nyter stor tillit blant korets medlemmer.Slik sett kan nok sakslista tilegnes meget stor vekt, kanskje nesten som hellig for det store flertallet.

Kilder tett på valgkomiteen Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, sier de har fått klare indikasjoner på at samtlige i presidentskapet fortsetter i sine verv. Det er altså denne gangen knyttet svært liten spenning til valgene annet enn at det bestandig er spennende å registrere hvem som velges til å undertegne protokollen.

Av innkallelsen kan det også se ut til at det er planlagt en form for påfølgende årsmøtebankett etter forhandlingene. Ramme og innhold er for Burgunder-Nytt helt ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.