Korrupsjonen blomster

Gikk en vinkule varmt

153: 1. tenor Sveum, 136: 1. bass Hermansen, 130: 1. bass Holmås, 101: 2. bass Langmyr, 138: 1. tenor Mellem, 134: 1. tenor Fleischer, 149: 1. tenor Western. Så kom den; 111: 2. tenor Skjæret.

"Vinnerne" av siste øvelses vinlotteri, 2. bass Simensen og 2. tenor Skjæret. At sistnevnte vant er like overraskende som synet av et norsk flagg på 17.mai.

Ja. Det er antallet kuler som ble trukket ut av posen før en vinner kunne utropes under mandagens øvelse i Elverum Mannskor. I sedvanlig stil kom det kuler tilhørende fraværende korsangere ut av den magiske trekningsposen før korrupsjonen fikk enda en ny betydning.

Fraværet var betydelig og vårvarmen til å føle på. Likevel ble nok dette spillet for galleriet i meste laget for de fleste av rundt 35 burgunderrøde guttene som hadde sett fram til den sedvanlige vintrekningen. Som vanlig ble trekningen overvåket og godt iscenesatt av bakmannen selv, 2. bass og presidentskapsmedlem med ansvar for arrangementer, Gunnar “i-fare-for-snart-å-bli-som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard og hans tvers gjennom korrupte vinlotteriløpegutt 2. tenor Frode Skjæret.

– Etter en fir-fem «bomtrekninger» forsto jo alle som var våkne hvor dette bar. Spørsmålet var bare hvem av de tvers gjennom korrupte herrer som denne kvelden kunne berike sin fra før altfor rikholdige vinhylle med enda flere edle dråper. Applausen etter at medløper Skjærets kule ble trukket ut, var mildt sagt spredt. Til dels dempet, sier en anonym kilde tett på koret. Han krever full anonymitet, men ønsker søkelys på saken som han oppfatter sværtgraverende og som han tidligere har varslet om.

At det var Hofgaards egen stemmebror og ganske trolig dypt fortrolige venn og muligens også en slags kunstnerisk mentor og støtte, 2. bass Simensen, som stakk av med den andre vinflaska, var det bare de færreste som registrerte i den meget omfattende mafiamumlinga og intense hoderistinga som fulgte etter trekningens første del. Ingen i presidentskapet ønsker å uttale seg i sakens anledning annet enn at dette nok er «typisk surv fra 2. tenor Bjørge “roten-til-alt-ondt-i-skosjikanesaka” Furuheim. De viser åpenbart til systemkritikerens siste kritikk som helt tydelig var adressert til selveste presidentskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.