Avgjørende arbeid

Kunstnerisk Utvalg i gang

Elverum Mannskors kunsteriske utvalg (EMKU) er konstituert og i full drift. Det prestisjetunge og blytunge utvalget består av Trond Våge, Tore Western, Frode Skjæret, Per Kjelland og Gunnar Østmoe.

Sjefsdirigent og kunstnerisk leder, Trond Våge, er sjølsagt sentralt plassert i korets kunstneriske utvalg.

Tirsdag har utvalget sitt første møte etter at mandatet er endelig godkjent av presidentskapet. Det har som vanlig vært knyttet stor interesse og spenning særlig om innholdet i årets svartebok. Selvsagt har det vært mange spekulasjoner rundt høstens jubileum og annet kunstnerisk opplegg. Det har også vært mange mange og til tider støyende diskusjoner rundt utvalgets endelige mandat. Mandatet kan i sin helhet lastes ned her

Ber om ro
– Ja. Vi skal ha vårt første møte tirsdag og ja, både svartbok og kunstnerisk innhold rundt jubileet står på saklista. Noe særlig mer ønsker jeg ikke å si annet enn at jeg ber om at utvalget får ro til å utføre sitt viktige arbeid, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det veldige koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 2. tenor Gunnar Østmoe. Tenoren, med mer imponerende bart enn stemme, sier at han med arbeidsro mener fravær av interessert korpresse med stadige spørsmål og spekulasjoner som det tar mye tid å håndtere.

Positivt
– Vi har opplevd mye rart i forbindelse med vedtak om svartbok og kunstneriske satsinger. Som nesten bestandig CD-aktuelle og som åpenbare kulturprisvinnere med en internasjonalt anerkjent grunntone forstår vi sjølsagt at det er stor interesse rundt virksomheten vår. Vi er også glad for all den publisiteten vi får. Likevel er det enkelte prosesser det er nødvendig å ha ro rundt. En av dem er det krevende arbeidet i EMKU, avslutter den hardt arbeidende visepresidenten.