Åpenhetslinje

Avgraderer KU-referat

Etter dager med massive krav om åpenhet og fullt innsyn i alle korets besluttende ledd, har presidentskapet i det på stadig mer veldige Elverum Mannskor besluttet å offentliggjør graderte dokumenter fra korets KU-møte.

De meget omtalte referatene er avgradert av presidentskapet.

Kor-Europa har lenge spekulert i på hvilket nivå den kunstneriske lista legges for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av “Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av “Gamle Norge”. Tidligere har presidentskapet for koret med den triple bunnlinjetenkningen vært sparsomme med opplysninger lang tid i forkant av begivenhetene.

Åpenhetslinje
– Det er særlig to momenter som har vært avgjørende for presidentskapet. Først og fremst har vi bestemt oss for å ligge på en generell åpenhetslinje i organisasjonen vår og i tillegg har vi det massive presset som hersker i forhold til disse spesielle dokumentene. Vi ønsker i større grad å la det offentlige få innsyn i hva som ligger til grunn for våre vegvalg og beslutninger, sier en som vanlig svært godt forberedt og meget presis president og 1. tenor for de nesten bestandig CD-aktuelle kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor, Einar Mellum.

Spennende høst
Dokumentet som offentligheten nå har fått innsyn i, er referatet fra siste møte i Elverum Mannskors Kunstneriske Utvalg (EMKU). Det blytunge utvalget har som mandat å sørge for korets kunstneriske innhold. Utvalget innstiller til presidentskapet som endelig iverksetter. Last ned det avgraderte referatet her
– Deler av dokumentet er sladdet. Dette er opplysninger som går direkte på korets og medlemmenes sikkerhet. Det er i tillegg enkelte opplysninger som, dersom de når offentligheten for tidlig, kan skade korets strategi, sier den svært empatisk godt utviklede presidenten Einar Mellum. Han streker under at enkelte opplysninger er gradert ut fra en totalvurdering av mengden opplysninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.