Ny vending i julesalmelekkasjesaken

Elverum Mannskor vil framføre Nordnorsk julesalme i Elverum kirke søndag. Men det er fortsatt uklart om korets mange tilhengere får høre klassikeren Det lyser i stille grender.

KLASSIKER: Trygve Hoffs klassiske Nordnorsk julesalme blir fremført i Elverum kirke søndag.

Sent tirsdag kveld tok julesalmelekkasjesaken i Elverum en ny og svært overraskende vending. Presset mot de ansvarlige i Elverum Mannskor ble så voldsomt at den meget veltalende og uhyre strategisk sterke 1. tenor Bjøntegaard tok affære i forhold til å sende ut en korpressemelding.

Burgunder-Nytt velger å publisere korpressemeldingen, som er underskrevet 1. tenor og presidentskapsmedlem Bjøntegaard,  i sin helhet.

«Til den det måtte angå: Elverum Mannskor vil synge tre salmer under tilstelningen Vi synger julen inn i Elverum kirke søndag 16. desember. En av dem er klassikeren Nordnorsk julesalme. De to andre kan vi av helt åpenbare korstrategiske årsaker ikke gå ut med. Bakgrunnen for at koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen velger å avsløre deler av innholdet i vår opptreden, er det massive presset som har vært mot den kunstneriske ledelsen etter at ryktene om at Elverum Mannskor dette året ikke skal synge Det lyser i stille grender spredte seg. Vi presiserer at denne korpressemeldingen ikke kan tolkes slik at koret ikke skal synge Det lyser i stille grender. Saken viser derimot at det er en enorm stor interesse rundt korets virksomhet og strategiske valg, noe vi selvsagt er svært takknemlige for».

Spørsmålet nå blir om korpressemeldingen vil dempe rykteflommen og spekulasjonene som har versert i mannskorhovedstaden Elverum den siste tiden. Burgunder-Nytt følger tett på saken og mottar gjerne tips, gjerne krypterte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.