Koppången ble årets julegave

Søndag kveld ble spenningen utløst etter dager med spekulasjoner rundt hva de høyt dekorerte guttene i Elverum Mannskor skulle servere under Vi synger julen inn-arrangementet i Elverum kirke.

VAKKERT: Elverum Mannskor leverte Koppången i Elverum kirke søndag kveld. Det klassiske sukket gikk gjennom publikum. Så ble det jul allikevel.

Som vanlig møtte de burgunderrøde kulturambassadørene en fullsatt kirke, da de entret korkrakkene og åpnet med den forhåndsannonserte Nordnorsk julesalme. En sikker publikumsvinner. Så leverte koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen overraskende nok den svenske Koppången. Urframførelse fra mannskor tilhørende Elverum med burgunderrøde jakker av et svært krevende verk. Juletårene i publikums øyekroker var tydelig etter hvert som de veldige satsene fylte kirkerommet. Sterkt, mente noen. Magisk, andre.

Spenningen var stor da sjefdirigent og kunstnerisk leder Inger-Pernille Stramrud slo i gang siste korperle fra det på stadig flere måter veldige koret. Skal de virkelig ikke synge Det lyser i stille grender i år? Etter siste dagers publiseringer i Burgunder-Nytt, var spenningen til å ta og føle på. Så kom den nesten uvirkelig vakre korversjonen av Franz Biebls Ave Maria (Angnus Domini). Applausen ville ingen ende ta, med ett var både lys og stille grender glemt.

– Å kutte ut Det lyser i stille grender var en vanskelig og tøff avgjørelse. Men Elverum Mannskor er i stadig utvikling. Det krever justeringer og nytenkning.  Dette fikk vi til fulle vist vårt kjære publikum også denne gangen, en ny strategisk innertier der altså. Det er jeg både stolt og glad over å kunne si, sa en tydelig beveget og rørt 1. tenor og presidentskapsmedlem med ansvar for markedsføring og den slags, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard.

Rapportene sier at det var grupperinger, av mennesker med ulike kjønn, som sang sanger sammen med tema jul både før og etter at Elverum Mannskor sang jula inn og at dette fungerte som en svært fin ramme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.