Sonderingene fortsetter

Sonderingene er i full gang rundt posisjonene i det nye presidentskapet for det høyt dekorerte og på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor. Sent torsdag kveld ble det bekreftet at 1. tenor Mellum er korets nye visepresident.

Det var forventet at det nye presidentskapet, med president 2. bass Lange i spissen, skulle gjøre unna konstitueringen i løpet av torsdagens møte. Slik gikk det ikke. Fra anonyme, men likevel troverdige kilder, får Burgunder-Nytt bekreftet at mye arbeid står igjen selv om sonderingene er kommet langt. Burgunder-Nytt oppsummerer:

1. tenor Mellum

Den bestandig glassklare og sjeldent strategisterke og grunnsolide 1. tenor Mellum er klar for rollen som visepresident. Han får særlig ansvar for strategiarbeidet i det internasjonalt anerkjente koret. Ansvaret blir regnet som krevende og omfattende. Nevnes må også pussigheten at den nye visepresidenten tidligere gikk under tilnavnet Rolf «kalles noen ganger for Robert fordi han er bror til presidenten og det var jo også Robert Kennedy» Mellum. Den nye visepresidenten er altså bror til den legendariske president Einar Mellum som gikk av i 2015.

1.tenor Granrud og 1. tenor Bjøntegaard hygger seg. Begge med tung presidentskapskompetanse.

Det har lenge vært klart at presidentskapsmedlem 1. tenor Granrud i en eller annen form skal ha ansvaret for korets økonomi. Burgunder-Nytt har fått bekreftet at det tunge budsjettansvaret er, av ulike årsaker, tatt ut av den humørfylte og ordsterke tenorens portefølje. Ansvarsområdene synes rimelig klare, det er tituleringen som volder bry. Vi vet at tittelen prokurist er nevnt, dekkende, men trolig er dette forvirrende med tanke på korets internasjonale engasjement. Burgunderjakkenes Secretary of the Treasury og Chancellor of the Exchequer er vurdert. Det samme skal sentralbanksjef, eller direktør i Burgunderjakkenes Investment Management være. Onkel Skrue skal også være antydet som en passende tittel.

Presidentskapsmedlem 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard har hatt rollen som sekretær, med ansvar for markedsføring og merkevarebygging. I porteføljen har det også ligget medlemsverving og mye av korets utadrettede virksomhet. Den glade og alltid opplagte 1. tenoren vil nok ende med en liknende portefølje, men også her regner vi med at tittelen vil gjøres mer adekvat og internasjonalt tilgjengelig. En vanlig engelsk variant som for eksempel Director for Branding, Marketing and responsible for Membership (DBMRM), kan bli foretrukket.

2.tenor Søgaard

Usikkerheten og spenningen rundt 2. tenorenes spydspiss og soleklare førstevalg til presidentskapet, 2. tenor Søgaards, rolle er stor. Trolig blir hans ansvarsområde noe løsere fundert, muligens som en fritenker i en liberorolle. I enkelte av korets kretser har det vært etterlyst en sterkere burgunderideologisk kraft i presidentskapet. Den alltid velformulerte, velfunderende, åpne og fritolkende Søgaard kan derfor være tiltenkt en pådriverrolle i forhold til korets grunnideologi. Sannsynligvis som en slags vokter av den triple bunnlinjetenkningen med tittel av typen sjefstenker eller ideologisk overhode. Muligens også ideologiprofessor eller direktør for et tenkt burgunderrødt fritenkelig institutt. Åndelig leder vil også kunne fungere godt.

1.bass Kjendstadbakk

Sist med slettes ikke minst sonderes det også tungt rundt hvilke konkrete roller den meget stødige og beredskapskompetente 1. bass Kjenstadbakk skal inneha. Det som er helt åpenbart er at den tidligere yrkesmilitæren vil få det tunge eksersisansvaret i forbindelse med korets opptreden i 17.mai-toget i Elverum. Videre ligger det i dagen at den svært kunstnerisk kompetente og gjennomtrivelige bassen vil sørge for Burgunderjakkenes generelle og daglige beredskap. Mest trolig mot rene terroranslag, cyberspace-anliggende og sikkerhetsutfordringer rundt kryptovaluta. Her kan kanskje det enkle det beste; sjefdirektør for sikkerhet og beredskap kan være aktuelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.