Kort Lange om nøkkelkort

KORT: President 2. bass Lange og visepresident 1. tenor Mellum fikk mandag kveld overlevert nøkkelkortene fra den avgåtte Krey-administrasjonen.

Nøkkelkortoverrekkelsen er gjennomført og president 2. bass Lange og hans administrasjon har med det helt tatt over ansvaret for det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor. – Symbolsk verdifullt, sier Lange kort.

Visepresident 1. tenor Mellum og selveste president 2. bass Lange overtok mandag kveld nøkkelkortene til burgunderjakkenes øvingslokaler i Terningen Arena fra den tidligere Krey-administrasjonen. Overtakelsen av presidentskapet og styringa av det på stadig flere måter veldige koret virker med det gjennomført. Under den svært enkle seremonien, som Burgunder-Nytt fikk følge tett som eneste fra korpressen, var det en ordknapp, men sedvanlig presis og kompetent president som førte ordet.

– Selve nøkkelkortoverleveringen har selvsagt mest betydning rent symbolsk. Det tegner et bilde av slutten på en epoke og starten på en ny. Den nye burgunderrøde regjeringsplattformen diskuteres fortsatt og som kjent er ikke noe klart før alt er klart, sier den nyvalgte presidenten. Han ønsker ikke å uttale seg ytterligere om innholdet av samtalene og diskusjonene som foregår i Elverum Mannskors aller mest styrende organ, presidentskapet, om dagen.

Men Burgunder-Nytt vet at det nye presidentskapet jobber på flere ulike arenaer og at det skal være mange hensyn som må tas. Rent korpolitisk handler det om å implantere det årsmøtevedtatte planverket, den tidligere administrasjonens føringer og ny strategisk tenkning inn i den daglige drifta og det handler ikke minst om den vanskelige ansvarsfordelingen internt i presidentskapet.

– Ja. Vi anser det som svært viktig, og kanskje det aller viktigste, å danne en solid burgunderrød plattform for vårt videre arbeid. Jobben vi står midt oppe i nå, skal danne grunnlaget for vår videre vei. En vei der koret fortsatt skal sprenge grenser, men ikke på bekostning av det grunnleggende gode som er skapt. Vi har også luktet litt på tanken om å gå fra et mannskor til en form for en bevegelse, uten at det på noen måte skal være førende for vårt arbeide, sier 2. bass president Lange avslutningsvis.

4 kommentarer til “Kort Lange om nøkkelkort

 1. Burgunder Fan nr.1

  Takk til alle i Elverum mannskor for all glede dere sprer rundt dere. Dere gjør meg alltid glad. Jeg hører på CDen Absolutt Burgunder volum 1.hver dag. Takk for at dere gir meg sangerglede og livsglede i hverdagen. Lykke til videre !

 2. Jan Eirik Krey

  Ser at forrige presidentskap og meg selv er blitt omtalt som Krey-administrasjonen. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne, etter min mening upresise og noe feilaktige beskrivelse. Tror ikke dette har vært bevisst ordbruk. Men det kan etterlates et inntrykk av at her har det vært en midlertidig «overgangsregjering» som har administrert koret i en periode i påvente av noe nytt.

  Forrige presidentskap, president og dirigent skal være meget godt fornøyd med den gode utviklingen og kunstneriske løftet koret har vært gjennom. Vi har økt antall medlemmer fra litt over 40 til ca 60. Vi har fortløpende gjort små organisatoriske justeringer, vi har vært synlige i bybildet, og opparbeidet en god økonomi som gir et godt grunnlag for videre kunstnerisk satsning. Sist men ikke minst har vi etter min mening levd opp til vår visjon om å være et grensesprengende kor. Synes derfor det blir feil å betegne forrige president og presidentskap som Krey-administrasjonen.

 3. Redaktøren

  I Burgunder-Nytt-spaltene er det naturlig å benytte både Lange-administrasjonen, Krey-administrasjonen og Mellum-administrasjonen. Som det er naturlig å benytte Clinton-administrasjonen, Obama-administrasjonen og Nixon-administrasjonen i omtale av perioder med amerikanske presidenter. Selvsagt uten at det ligger noen forkleinelse i det. Som et kor med internasjonale ambisjoner, opplever Burgunder-Nytt det som helt naturlig å benytte internasjonale termer i sin omtale av det veldige koret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.