Klart for presidentskifte

Visepresident, burgunderpolitisk sjefstenker og korstrategisk overhode, 2. tenor Søgaard kunne mandag kunngjøre at det blir presidentskifte i det høyt dekorerte Elverum Mannskor.

SKIFTE: 2. bass Lange gir seg som president. Visepresident 2. tenor Søgaard bekreftet avgangen, på bildet er han sammen med 2. tenor Bjøntegaard som i følge våre kilder også trekker seg. Siste bildet er av den siste tenor-presidenten i koret, 1. tenor Mellum.

Burgunder-Nytt har tidligere bare utelukkende hatt ubekreftede opplysninger om at 2.bass Lange nå har valgt å takke for seg etter fire år som øverste administrative leder for det internasjonalt anerkjente koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Holder korta tett

2. bass Lange tok over presidentvervet 25. januar 2019 etter at 1. bass Krey hadde takket for seg. Langes forholdsvis korte presidentskapstid skulle vise seg å bli aller mest preget av korona. Kilder Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, sier at den folkekjære 2.bassen har loset koret gjennom den vanskelige tida etter beste evne.

Som vanlig er det vanskelig å få opplysninger bekreftet fra de aller mest sentrale kildene i korets besluttende organ i forkant av årsmøteforhandlingene, men Burgunder-Nytt har over tid registrert en forsiktig antydning av at presidentskapet har hatt et noe tungt bass-preg over seg.

Ny tenor?

– 1.tenor Mellum er eneste unntaket i rekken av bass-presidenter. En rekke som faktisk startet helt tilbake i forrige årtusen. Det ligger vel i kortene at det nå er duket for en tenor, sier et kormedlem som vil være anonym.

Det kan være vanskelig å finne  klare korpolitiske eller korstrategiske skillelinjer mellom de ulike stemmegruppene i et mannskor med burgunderrøde korjakker, men det er en generell oppfatning at tenorer ofte er lysere til sinns, mer kreative og kanskje hakket mer globalt tenkende enn sine korbrødre i bassrekkene. Det kan være duket for en ny tenor i presidentsetet.

Fest, ikke bankett

Burgunder-Nytt har ikke lyktes med å få kommentarer fra noen av medlemmene i valgkomiteen, men det er ingen tegn som tyder på at denne ikke har tatt arbeidet på alvor. Ved siden av ny president er det også blitt mer eller mindre bekreftet at merkevare og markedsansvarlig 2. tenor Bjøntegaard er på tur ut av presidentskapet. Det skal bli et stort hull å fylle.

Det skal gjennomføres årsmøteforhanlinger fredag og ved siden av valg, skal som vanlig budsjett og regnskaper godkjennes, årsberetningen for 2022 skal presenteres og godkjennes, handlings- og aktivitetsplanen for 2023 skal også spikres. Burgunder-Nytts korpolitiske redaksjon, har så langt ikke funnet opplagte temaer det kan bli store diskusjoner rundt, annet enn at det kalles inn til «årsmøtefest» i etterkant. Tidligere har dette hatt den noe mer dekkende betegnelsen «årsmøtebankett».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.