– Bekrefter vår høye kvalitet

KLASSE: Sett på lyden og lytt til Elverum Mannskors framføring som ga topplasseringen.

– Tidligere har ikke konkurranse for kor vært noe tema, men vi ønsket nå å få en profesjonell og habil bedømmelse av vårt kunstneriske nivå. Det fikk vi, sier den nyvalgte presidenten for det høyt dekorerte og nå også prisvinnende internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor, president 1. tenor Nyberg.

PRIS: President 1. tenor Nyberg og stedfortredene kunstneriske leder og tidligere president 1. tenor Mellom mottar den prestisjefylte prisen av dommer Trym Ramlo Ystad.

Det var til sammen 11 påmeldte kor til helgas Tretten KorCup. Hvert av korene fikk framføre to sanger og det var de to nasjonale korkapasitetene, Paula Margrethe Strand og Trym Ramlo Ystad, som skulle bedømme korene. Korene ble vurdert etter intonasjon, klang, interpretasjon (fortolkning) og formidling.

Hyggelig

Det halvprofesjonelle ungdomskoret Defrost Youth Choir, under ledelse av Thomas Caplin, var det som ventet ingen som kunne måle seg mot. Koret deltok vel i realiteten mer som inspirasjon enn som deltaker i selve konkurransen. På plassen etter endte Elverum Mannskor. Det ble altså pokal på første forsøk for den nyvalgte, president 1. tenor Nyberg.

BEVISET: Sammen med en pen slump penger, er diplomet det synlige beviset for kunstnerisk kvalitet.

Her er den endelige resultatlista:

1. Defrost Youth Choir
2. Elverum Mannskor
3. VOX Vaala
4. Solheimkoret
4. Ad Cantus
5. Lesja og Lesjaskog sangkor
6. Skjåk Songlag
7. Ilseng Sangforening
8. Ranglarkampen Kamferkor
9. SangKam
9. Leirets Damer 

STOLTE: President 1. tenor Nyberg og stedfortredende kunstneriske leder og tidligere president 1. tenor Mellum etter prisutdelingen.

– Kanskje var det mer hyggelig enn direkte overraskende. For oss går nemlig kameratskap og respekt hånd i hånd med kunstnerisk profesjonalitet. Vi har oppnådd mye i forhold til visjonene våre, dette var en bekreftelse på at vi også ligger innenfor i forhold til profesjonalitet, sier den helt enstemmige og svært hardtarbeidende presidenten med den glassklare tenorstemmen.

I kortoppen

Vinnerkoret var først ute med sine bidrag, Elverum Mannskor avsluttet. Kanskje ikke helt tilfeldig. Å legge høydepunktene i hver sin ende av en forestilling, er Ikke et ukjent grep for å skape en god helhetsopplevelse for publikum.

– Egentlig ikke noe vi la vekt på. Vi framførte våre bidrag «Olav Trygvasson» og «Nessun Dorma» helt uavhengig av tid og sted egentlig. Elverum Mannskor kom så godt forberedt vi kunne, med så mange av medlemmene som hadde anledning til å delta og vi leverte vårt beste der og da. Det er godt å vite at det plasserer oss helt i kortoppen, sier den nyvalgte presidenten.

Nivåforskjell

NIVÅ: Visepresident 2. tenor Søgaard stusser litt over nivåforskjellen konkurransen dokumenterte.

Visepresidenten med ansvar for det korpolitiske og korstrategiske arbeidet i det på mange måter veldige koret, 2. tenor Søgaard, sier i en kort kommentar at konkurransen viser korets kunstneriske nivå og at dette kan legges til grunn når nye prosjekter skal planlegges.

– Det som kanskje overrasker er at det er så stor nivåforskjell mellom topp og bunn. Husk at de aller fleste av disse korene øver akkurat like mye; en gang i uka. Men jeg har ikke fått sett bak resultatene og kan ikke si noe om vår fremste styrke ligger i formidling, intonasjon, klang eller interpretasjon. Når det er sagt ville vi neppe havne i toppen uten høy kvalitet innen alle fire områdene, sier en stolt og glad visepresident.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.