Burgunderrød fest i det grønne

Konsert med svenske viser, allsang, dans rundt svensk maistang, god mat og godt drikke. Torsdag inviterer Elverum Mannskor og Glomdalsmuseet til stor midtsommerfeiring.

GLEDER SEG: Selveste president 1. tenor Nyberg gleder seg til en nytt burgunderrødt eventyr, denne gangen i det grønne.

– Midtsommerfesten er et resultat av at vi ønsket å gjøre noe for byen vår. Elverum Mannskor er nylig kåret til Innlandets nest beste kor og vi føler mange skal ha en del av denne nær eventyrlige kunstneriske braksuksessen. Vi ønsker på denne måten å gi noe tilbake, sier president 1. tenor Nyberg i det høyt dekorerte koret med de vemodig vakre og helt åpenbart skreddersydde korjakkene.

I korets DNA

Det internasjonalt anerkjente koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen har denne gangen gått sammen med Anno Museum Glomdalsmuseet og byr inn til svensk midtsommerfest. Torsdag blir det dans rundt maistang, svenske viseklassikere, god mat og godt drikke i den legendariske Dansepaviljongen på museet.

– Det ligger i vårt burgunderrøde DNA å bygger utvikling på tradisjoner. Å bruke museet, i dette tilfellet paviljongen, til å utvikle et nytt konsept, treffer visjonen vår godt. I tillegg faller det helt naturlig for oss å trekke inn en internasjonal dimmensjon i et slikt opplegg, sier den bestandig opplagte, veltalende og helsubstansielle presidenten med den renstrøkne tenoren.

Midtsommerfest

Tradisjonen er fest og moro i Dansepaviljongen. Det nye er en midtsommersfeiring på museet og det internasjonale er at festen blir helsvensk. Koret har børstet støvet av sine svenske sommersanger og vil i tillegg urframføre to spesielle svenske låter som Elverum Mannskor fikk arrangementene til i 125-årsgave fra Sångföreningen Manhem i Karlstad.

– Vi har enkelt og greit sydd sammen en helsvensk «midsommarfirande» i helnorske omgivelser. Ved siden av intens øving av sangene og rydding og klargjøring av paviljongen, har vi brukt mye tid på å lage en såkalt maistang. Vi har hatt en egen gruppe som har jobbet med denne saken, sier den enstemmig valgte og overmåte populære og folkekjære presidenten for Innlandet fylkes nest beste kor, 1. tenor Nyberg.

MYE JOBB: Elverum Mannskors helsvenske 2. tenor Tjälve (t.v) og visepresident 2. tenor Søgård er i gang med å produsere en maistang.

Høy bjørk

Den til vanlig korpolitiske og korstrategiske lederen for Elverum Mannskor, visepresident 2. tenor Søgård, sier at dette med maistang har tatt mye tid. Han gir mye av æren til korets helsvenske 2. tenor Tjälve.

– Man tar ei bjørk på seks meter og ei tverrstang på 1,5 meter. Noen meter med hageslange, noen skruer og noen meter tau. En haug av bjørkekvister og blomster og vips, «majstången er redo», smiler den mannskorideologisk kruttsterke 2. tenoren og ser bort på medkonstruktøren Tjälve.

President Nyberg avslutter med en bønn til alle elverumsinger; bli med på feiringa. Rammene kan ikke bli bedre og kanskje klarer vi sammen å lage en god tradisjon.

Billetter kjøpes enten i døra eller HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.