Solister sang i kor

– Her var det mye som overrasket, sier en talsmann for den tallrike delegasjonen fra Elverum Mannskor som overvar Festspill-konserten med Det Norske Solistkor.

SANG: Vakker låt det, uansett om det var et kor eller en samling solister. Foto: Burgunder-Nytt

16 av de de håndplukkede profesjonelle sangerne som er med i Det Norske Solistkor stilte i Hamardomen til konsert under Festspillene i Elverum. I den anledning var selvsagt en tung delegasjon fra de burgunderrøde kulturambassadørene i Elverum Mannskor møtt opp for å hente inspirasjon og plukke opp eventuelle triks og tips.

Solo-kor

– Mye overrasket. For det første var det både kvinner og menn sammen, likevel framsto det som ett kor. Så begynner man jo å tenke på om et gitt antall solister kan kalles for et kor eller om det er en samling av solister. Kan Elverum Mannskors rundt 50 medlemmer for eksempel kalle seg solister, spør en av representantene for det høyt dekorerte og flere ganger meritterte mannskoret med den triple bunnlinjetenkningen.

Burgunder-Nytts faktaavdeling har sjekket og funnet ut at en solist er en person som framfører noe alene og at et kor er en gruppe mennesker som synger sammen i organisert form.

Imponerende

– Mulig er dette med organisert form det avgjørende. Solistene byttet ofte plass under konserten og gikk fram og tilbake på scena. De begynte til og med utenfor scena. Det er mulig å tvile på hvor organisert det var. Selv har vi jo en rimelig fast og godt organisert oppstilling, sier talsmannen fra Elverum Mannskor.

Men lyden fra sangerne som var samlet på scena, var det ikke noe å si på. De musikalske prestasjonene var store og mektige.

– Men kanskje fusket de aldri så lite. Alle hadde jukselapper i form av store mapper med noter og tekst og alle brukte helt åpenlyst stemmegafler for å finne tonen. Kanskje litt pussig, men som sagt; det låt som ei kule og var en stor musikalsk opplevelse. Uansett om vi snakker om kor eller samling av solister, avslutter en tross alt svært imponert og oppglødd representant fra Elverum Mannskor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.