Vemodig og sterkt farvel med Ole Paus

Elverum Mannskor var representert under bisettelsen av mannskor-vennen Ole Paus. En annen venn er Sturla Stålsett som ledet seremonien.

Det ble et verdig og vemodig farvel med Elverum- og Elverum Mannskor-vennen Ole Paus. Representanter fra Burgunderjakkene var naturligvis representert under bisettelsen.

2.tenor Madsbu under minnesamværet i Kulturkirken Jakob etter selve bisettelsen. Stilfull i burgunderrødt selvsagt.

Viselegenden og nasjonalskalden, Ole Paus, ble bisatt i Kulturkirken Jakob 4. januar. Det skulle bli en vakker og verdig seremoni. Alt av kulturkjendiser i landet var møtt opp for å vise sin ære og respekt. Sissel Kyrkjebø, Ketil Bjørnstad, Jonas Fjeld, Stein Torleif Bjella, Lars Lillo Stenberg, Silje Nergaard, Inger Lise Rypdal, Åse Kleveland, Linn Skåber, Thomas Giertsen og Atle Antonsen kan nevnes. I tillegg må kulturminister Lubna Jaffery og 2.tenorene Østmoe og Madsbu fra Elverum Mannskor nevnes.

2. tenorene Madsbu og Østmoe under festforestillingen «Skreddersydd i 125 år» i januar i fjor. Ole Paus var det naturlige midtpunktet.

– Ole Paus har betydd mye for Elverum Mannskor. Særlig må nevnes en av superartistens siste store opptredener, nemlig vår jubileumsforestilling «Skreddersydd i 125 år» for et år siden. Slik sett skal du ikke se bort ifra at Elverum Mannskor også betydde noe for Ole Paus. Det er stort, men også til å forstå, at vi, som mannskor og institusjon, blir invitert til å delta i en slik anledning, sa 2. tenor Madsbu etter seremonien.

Madsbu forteller at et ekstra poeng er at Sturla Stålsett, som ledet den nevnte jubileumskonserten, også ledet seremonien i Kulturkirken Jacob.

– På en trist dag, er det fint å tenke på at Elverum Mannskor har en rolle i å knytte fine mennesker sammen. Det var også en av årsakene til av koret vårt ble invitert til minnesamværet etter seremonien. Det ble en fin stund sammen med de nærmeste og andre gode venner av Ole Paus, sier en beveget 2. tenor Østmoe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.