Valgkomiteens arbeid trekker ut

– I lys av de siste dagers hendelser, har vi sett oss nødt til å gå et par ekstra runder med kandidatene til det nye presidentskapet. Særlig opp mot mulig juks, kopiering og plagiat, sier valgkomiteens leder, 1. bass Stenhammer.

RYKTER: President 1. tenor Nyberg (nederst) sitter trygt mens ryktene sier at finansforvalter 1. tenor Granrud er på veg ut av presidentskapet. Det omfattende valgkomitearbeidet ledes av 1. bass Stenhammer.

Den bunnsolide, svært trofaste og kunstnerisk stødige 1. bassen sier det har vært forholdsvis enkelt å gå gjennom kandidatenes masteroppgaver, men legger til at for å være på den sikre siden har komiteen gått grundigere til verks. Dette for å være på den sikre siden.

Blir bedt om å kopiere

– Å kopiere andre gjøres ofte i et kor. Faktisk får vi rett som det er beskjed om å lytte til de andre. Denne typen kopiering har vi av den grunn sett helt bort fra som diskvalifiserende for å inneha verv i koret. Da står vi igjen med direkte juks og plagiat som vi jobber med nå i sluttspurten før årsmøteforhandlingene fredag. I dette arbeidet er kompetanse til å tolke funnene helt avgjørende, sier valgkomiteleder Stenhammer.

Han forteller at det særlig er, det han kaller, den rivende digitale utviklinga som har gjort det vanskeligere å avsløre juks og plagiat. Arbeidet er tidkrevende og krever nøyaktighet og presisjon.

Faglig tyngde

TYNGDE: 2. tenor Bjøntegaards digitale kompetanse har vært viktig i arbeidet med å avsløre eventelle plagiat.

– Vi får nå betalt for den forrige valgkomiteens fokus på å sette sammen en valgkomité med tung og variert kompetanse. Det har vært avgjørende for vårt arbeid at valgkomiteen har vært så faglig godt sammensatt. Kjølemontør og 2. tenor Bjøntegaard har både den digitale innsikten og forståelsen etter blant mye annet å ha innført bruken av appen Spond i koret, mens pensjonert veterinær og 2. tenor Lømo har evner gode nok til å ha det akademiske perspektivet på problemstillingene, sier en sliten men målbevisst valgkomiteleder.

Bekrefter lite

Igjen er det knyttet stor interesse til årsmøteforhandlingene til det veldige koret med de velsittende og åpenbart velsydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Valgkomiteens leder er ikke interessert i å snakke om navn, men Burgunder-Nytt har grunn til å tro at det blir utskiftninger også denne gangen.

– Jeg kan si så mye som at det er hele fire medlemmer av det sittende presidentskapet som står på valg. Hvem får du nesten finne ut selv, sier en uvanlig ordknapp 1. bass.

Burgunder-Nytts graveredaksjon har funnet ut at finansforvalter, 1. tenor Granrud, visepresident 2. tenor Søgaard, presidentskapsmedlem og KU-leder,1. bass Norman, arrangementsansvarlig, 2. bass Kjendstadbakk, alle er på valg.

Kilder tett på valgkomiteen sier at dersom alle disse fire sentrale funksjonene skal erstattes i presidentskapet samtidig, vil det oppstå et tomrom som blir vanskelig å fylle.

Beskyldninger mot Burgunder-Nytt

Burgunder-Nytt erfarer derimot at bare to av de nevnte fire vil bli erstattet fredag ettermiddag. Skal vi tolke signalene fra flere uavhengige kilder svært tett på korets besluttende organ, får 1. tenor Granrud og 2. bass Kjenstadbakk avløsning. Men dette har vi ikke fått bekreftet fra ansvarlig hold.

TRYGGE: President 1. tenor Nyberg og visepresident 2. tenor Søgaard, skal etter det Burgunder-Nytt erfarer begge fortsette.

Medfører dette riktighet endres ingen i korets aller øverste toppledelse. Både president og visepresident blir i tilfelle sittende. Flere vi har snakket med, har uttrykt stor glede for dette.

Det som kan bekreftes er at etter de spennende årsmøteforhandlingene med framleggelse av beretning, vedtak av diverse planverk, regnskap, budsjett og valg, blir det årsmøtebankett med prisutdelinger, lys loff og lune karbonader.

– Forresten så er det slik at vi også har sjekket Burgunder-Nytt for kopiering og plagiat. Direkte plagiat har vi ikke funnet, men stadige kopieringer blir benyttet uten kildehenvisning. Et eksempel er passasjen: «Det veldige koret med de velsittende og åpenbart velsydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen». Denne gjentas og gjentas og kan ikke kalles noe annet enn selvplagiat, avslutter valgkomiteleder 1. bass Stenhammer med en alvorlig mine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.