Fra stevnesuksess til sommerfeiring på svensk vis

– Vi har tatt oss tid til å puste ut, men ikke mer. Etter gigantstevnet i helga, er vi nå klare til å ta imot publikum til feiring av sommeren på museet lørdag, sier president 1. tenor Nyberg.

Elverum Mannskor leverte også på øverste hylle rent kunstnerisk

Burgunder-Nytt møter den veltalende og strategisk velutrustede lederen for det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte mannskoret i vekslinga mellom forbundsstevne og nytt storarrangement på Glomdalsmuseet.

Regnet hemmet

– Når det gjelder stevnet, har vi ikke kjørt noen evaluering ennå. Men vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger fra de drøyt 450 sangerne som var samlet i Elverum i helga, sier presidenten.

Helga inneholdt de vanlige arrangementene. Konserter, oppmarsj, busksang og selvsagt en gedigen sangermiddag og en høytidelig avslutning.

– Værgudene spilte ikke på vår banehalvdel denne gangen og regnet gikk særlig ut over busksynginga lørdag og avslutningen søndag. Men i følge rapportene fra deltakerne, taklet vi dette på best mulig måte, sier den alltid veltalende og helt enstemmig valgte presidenten.

Flere høydepunkt

På spørsmål om hva som var høydepunktet, svarer presidenten slik:

– Det er jo helt individuelt, men jeg opplevde at svært mange, både alle dem som deltok og de som fikk overvære «Naar Fjordene Blaaner» under sangermiddagen, opplevde akkurat det som et høydepunkt.

Et av korstevnets mange høydepunkt. Husk lyd.

Presidenten forteller at det en årelang tradisjon at mannsstemmene i alle korene samler seg og synger dette nasjonalromantiske korverket som er å finne i «Norsk Musikforlags utgave av utvalgte kor og kvartetter for mannsstemmer» akkurat under sangerfesten.

Konsert med svensk vri

President 1. tenor Nyberg sier at nå er koret inne i forberedelsene til den store sommerkonserten og sommerfesten som skal foregå på Glomdalsmuseet lørdag.

– Vi forsøker å skape tradisjon for en feiring av sommeren på svensk vis. I år kommer vårt vennekor, Sångföreningen Manhem, for å delta på konserten i den ærverdige paviljongen. Her blir det muligheter for god korsang, godt å spise og godt i glasset. Og selvsagt dans og sang rundt maistang, sier en stolt og glad president.

Pussige sko

Sent mandag kveld mottok Burgunder-Nytt et billedtips fra en årvåken deltager av det veldige korstevnet. Bildet skal, etter tipserens opplysninger, vise et par sko plassert på et svært høyt betrodd medlem av Elverum Mannskor. Bildet påståes å være tatt under selveste avslutningsseremonien. Skoene, kan som leseren ser, ikke betraktes som innenfor når det er høytidelig avslutning. Burgunder-Nytts faktaavdeling jobber med å finne ut ektheten av bildet og om de gitte opplysningene kan være sanne. Det er også satt ned en gruppe for å finne ut hvilket skotøy bildet egentlig viser. For et uøvd øye kan det virke som det er en form for badesko eller vanntett tøffel av noe slag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.