Kategoriarkiv: Events

Stilig terrasseåpning til tross for korte ermer

– Vi skal være det naturlige førstevalg. Både for mannfolk som er glad i å synge og for alle som er ute etter å spre glede eller høytid. Derfor var vi helt selvsagte da Central Terrasse hadde sin åpning.

STRÅLTE: Guttene i Elverum Mannskor strålte under åpningen lørdag. Konsentrasjonen mellom slagene er intens, men i baren ble ureglementerte ting avslørt.

President 1. tenor Nyberg er uvanlig presis da Burgunder-Nytt spør om hvorfor det virket så inderlig riktig at Elverum Mannskor satt stemningen da Central Terrasse ble åpnet lørdag. Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente mannskoret fikk nemlig stemningen til å stå i taket under åpningen den høytidelige åpningen. Og vår reporter kan melde om at det virkelig er høyt under taket på det nye uteserveringsstedet midt i Elverum.

Det var fullsatt i finværet lørdag kveld og spenningen var stor før den offisielle åpningen. Og høydepunktet kom svært tidlig. Som første post på programmet stemte guttene i med den klassiske drikkevisa «En øl i handa». Publikum ble med og en helt elektrisk stemning var satt.

Burgunder-Nytt har fått et helt anonymt tips med vedlagt billedbevis på at i hvert fall ett kormedlem stilte med kortermet skjorte denne kvelden. Redaksjonen vet at lettelser i antrekk har vært et tema blant korets medlemmer, men at ikke noe formelt er blitt vedtatt.

 President 1. tenor Nyberg sier at burgunderrød jakke, hvit skjorte, sløyfe med burgunderrød stripe, sorte sko og sangerlue utendørs, egentlig ikke er til å misforstå.

– Hvit skjorte til uniformen er selvsagt langermet. Dersom vi for eksempel, i et løssluppent nummer skal ta av de burgunderrøde jakkene, vil det jo se helt miserabelt ut dersom noen plutselig står der i en form for t-skjorte med knapper og snipp, sier den umåtelig populære og helt enstemmig valgte presidenten med den uvanlig glassklare og melodiøse tenorstemmen og rister lett på presidenthodet bare ved tanken.

Selv om hendelsen blir sett på et overtramp, håper presidenten å unngå en liknende sak som den store skosjikanesaken som raste i koret for noen år siden. Han mener slike saker bare gir røde tall på korets bærekraftige og triple bunnlinje.

Les om skosjikanesaken her

Les mer om skosjikanesaken her

Millioninntekt og påstått prisdryss

Nytt presidentskap: Fra venstre 1. bass Norman, 2. tenor Nystuen, 1. tenor Aarstad, 1. tenor president Nyberg, 2. tenor Søgaard og 2. tenor Øverby er Elverum Mannskors nye presidentskap.

Koret nådde en million i inntekter i 2023, flere av korets medlemmer mottok ulike priser og et nytt presidentskap er på plass. Alt uten nevneverdig dramatikk.

Årsmøteforhandlingene og årsmøtebanketten i det høyt dekorerte og uvanlig kunstnerisk solide Elverum Mannskor gikk som vanlig helt etter planen. Som vanlig holder også presidentskapet mye av handlingsplanen tett til brystet, men er vid åpne på andre deler av årsmøteforhandlingene.

Millioninntekt

– Vi er restriktive med særlig den strategiske delen av våre handlingsplaner. Dette er rett og slett fordi vi ser på dette som interne arbeidsdokumenter som vi av helt korstrategiske årsaker ønsker å holde for oss selv. Men når det gjelder aktivitetsplanen kan vi røpe at sommerens sangerstevne i Elverum vil ta mye tid i året vi er inne i. I tillegg jobber vi med å skape en midtsommer-tradisjon i samarbeid med museene, sier president 1. tenor Nyberg til Burgunder-Nytt.

Uten å gå i detalj sier presidenten at det er kontroll på økonomien, inntektssida nådde en million kroner og at det planlegges en utenlandstur på høstparten.

Det var knyttet stor spenning særlig til valgene. Forhåndsspekulasjonene gikk på store utskiftninger. Men lettelsens sukk var å høre, særlig da visepresident, strategisk leder og korets høyeste vokter av den burgunderrøde ideologien, 2. tenor Søgaard, ble gjenvalgt. Det samme ble presidentskapets mann i Kunstnerisk Utvalg. 1. bass Norman og sekretær 2. tenor Øverby. Og selvsagt selveste president 1. tenor Nyberg. Nye i presidentskapet ble 2. tenor Nystuen og 1. tenor Aarstad. Ut gikk finansforvalter 1. tenor Granrud og arrangementsansvarlig 2. bass Kjenstadbakk.

Klarere linjer

– Presidentskapet skal konstituere seg selv. Men det ligger vel i kortene at tallsterke Aarstad går inn i rollen som finansforvalter. Ellers kan det nevnes at Kunstnerisk Utvalg har fått et klarerere mandat. Vi ønsker en enda smidigere og treffsikker organisasjon for å stå sterkere i planlegging og gjennomføringer i vår stadig mer omfattende virksomhet. I tillegg har vi derfor etablert et direktorat direkte underlagt presidentskapet. Dette kaller vi Direktoratet for konsept, oppmerksomhet og rekruttering (DEKOR). Rett og slett for å fylle presidentskapets verktøykasse. I sum har vi stor tro på en slik organisasjon, sier den svært solide, uvanlig presise og overmåtelig populære presidenten, 1. tenor Nyberg.

Burgunder-Nytt får vite at 2. tenor Skjæret mottok den svært høythengende «President Mellums Burgunderrøde ærespris». Videre skal det ha blitt utdelt en rekke andre priser under årsmøtebanketten uten av vår redaksjon har vært i stand til å få den fulle og hele oversikten.

Vemodig og sterkt farvel med Ole Paus

Elverum Mannskor var representert under bisettelsen av mannskor-vennen Ole Paus. En annen venn er Sturla Stålsett som ledet seremonien.

Det ble et verdig og vemodig farvel med Elverum- og Elverum Mannskor-vennen Ole Paus. Representanter fra Burgunderjakkene var naturligvis representert under bisettelsen.

2.tenor Madsbu under minnesamværet i Kulturkirken Jakob etter selve bisettelsen. Stilfull i burgunderrødt selvsagt.

Viselegenden og nasjonalskalden, Ole Paus, ble bisatt i Kulturkirken Jakob 4. januar. Det skulle bli en vakker og verdig seremoni. Alt av kulturkjendiser i landet var møtt opp for å vise sin ære og respekt. Sissel Kyrkjebø, Ketil Bjørnstad, Jonas Fjeld, Stein Torleif Bjella, Lars Lillo Stenberg, Silje Nergaard, Inger Lise Rypdal, Åse Kleveland, Linn Skåber, Thomas Giertsen og Atle Antonsen kan nevnes. I tillegg må kulturminister Lubna Jaffery og 2.tenorene Østmoe og Madsbu fra Elverum Mannskor nevnes.

2. tenorene Madsbu og Østmoe under festforestillingen «Skreddersydd i 125 år» i januar i fjor. Ole Paus var det naturlige midtpunktet.

– Ole Paus har betydd mye for Elverum Mannskor. Særlig må nevnes en av superartistens siste store opptredener, nemlig vår jubileumsforestilling «Skreddersydd i 125 år» for et år siden. Slik sett skal du ikke se bort ifra at Elverum Mannskor også betydde noe for Ole Paus. Det er stort, men også til å forstå, at vi, som mannskor og institusjon, blir invitert til å delta i en slik anledning, sa 2. tenor Madsbu etter seremonien.

Madsbu forteller at et ekstra poeng er at Sturla Stålsett, som ledet den nevnte jubileumskonserten, også ledet seremonien i Kulturkirken Jacob.

– På en trist dag, er det fint å tenke på at Elverum Mannskor har en rolle i å knytte fine mennesker sammen. Det var også en av årsakene til av koret vårt ble invitert til minnesamværet etter seremonien. Det ble en fin stund sammen med de nærmeste og andre gode venner av Ole Paus, sier en beveget 2. tenor Østmoe.

Konsert med julestemningsgaranti

President 1. tenor Nyberg garanterer julestemning når Elverum Mannskor serverer konsertopplevelsen «Snøfall og andre innfall» på Skogmuseet torsdag 14. desember.

KLAR: President 1. tenor Nyberg er klar for å skape ekte førjulsstemning.

Den veltalende og bestandig godt opplagte presidenten sier at denne gangen vil publikum få servert en ren Elverum Mannskor-produksjon, eller «Absolute Burgunder», som er den mer folkelige betegnelsen på konseptet.

Billetter kan du sikre deg her

– Vi ser at mange kor trekker til seg ymse artister for på en måte å toppe opplevelsen. Vi har jo selv samarbeidet med nasjonale og internasjonale krefter. Så vi tok en runde på hvem som kunne være aktuelle denne gangen og landet på at vi like gjerne kunne lete etter stjerneskudd i våre egne rekker. Vi er jo selv premiert som et av de aller beste korene, sier presidenten for det høyt dekorerte koret med de åpenbart skreddersydde burgunderrøde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Den noen ganger helt renstrøkne tenoren sier at koret vil stille mannsterke og alle kveldens solister er plukket fra korets egne medlemmer. Presidenten røper at Burgunderjakkene denne kvelden vil presentere et magisk spekter av julemusikk og kan røpe høydepunkter som klassikeren O Helga Natt og Selmas Sang fra NRK. 

– Det er verdt å nevne at de siste oppsetningene våre har vært utsolgt, så det kan være smart å være tidlig ute. Og for all del; publikum får selvsagt muligheten til delta i allsang sammen med det høyt premierte mannskoret vårt, avslutter presidenten. Han lover å slippe flere eventyrlige detaljer rundt den veldige konsertopplevelsen i ukene fram til den store konsertbegivenheten.

Festspillklare etter gedigent gavedryss

De eneste offisielle leverandørene av Elverumssangen, det høyt dekorerte og ofte meritterte Elverum Mannskor, er klare for Festspillene og ikke mist; nytt sangerår.

GODE HJELPERE: Et knippe 2.tenor Skjæret, visepresident Søgaard, 1. tenor Evensen, 1. tenor Krogstad, 1. bass Halvorsen, 1. tenor Thomasgaard, 2. bass Langmyr og president 1. tenor Nyberg.

Som vanlig blir åpningen av Festspillene i Elverum farget i burgunderrødt da det presise, velkledde og ikke minst tallrike Elverum Mannskor igjen vil markere åpningen fredag ettermiddag.

Kort pause

– Å få synge Elverumssangen under åpningen av Festspillene, er blitt en tradisjon både vi, festspillenes kunstneriske ledelse og publikum setter pris på. For mange er det også blitt et av Festspillenes store høydepunkter. Selv om det er i ferietida vår, har vi vært i stand til å levere varene fra øverste hylle år etter år, sier president 1. tenor Nyberg i en kort kommentar.

Det har ikke gått mer enn noen få uker siden den velformulerte og helt enstemmig valgte presidenten sto i spissen for en sesongavslutning korets medlemmer sent vil glemme. Presidentens takkeliste var lang da det høyt dekorerte koret avsluttet et eventyrlig sangerår med nygrillede pølser og skummende øl i slutten av juni.

Kringleheder

Mange skulle takkes for blant annet den solide avslutning på prosjektet «Skreddersydd i 125 år», store opptredener i inn- og utland samt sommersuksessen med svenske svisker og maistang i dansepaviljongen som verdig sesongavslutning.

KRINGLEKUTTER: Ekstra gledelig for mange var hederen som ble gitt til kringlekutter 1. bass ridder Halvorsen.

Det mest gledelige var for mange at presidenten denne gangen trakk fram en av korets ekte og oppriktige hverdagshelter. En av dem som vanligvis ikke står i fremste rekke og nyter rampelysets berusende virkning, men som likevel er uunnværlig.  Av dem som jobber for fellesskapets bunnlinje mer enn for egen vinning.

En form for æresheder ble derfor overrakt den bestandig tilstedeværende, ofte lyriske, enkelte ganger taktfulle, alltid underfundige, uvanlig substansielle, burgunderideologisk solid forankrede og ikke minst korets svært presise og tålmodige kringlekutter, 1. bass ridder Halvorsen.

Nytt sangerår

– Kringlekutter 1.bass ridder Halvorsen er et eventyr i forhold til presisjon. Og å kutte kringle handler jo mest om akkurat presisjon. Men også tålmodighet og utholdenhet. Halvorsen innehar alle disse egenskapene og nå var det plass med heder, sier president 1. tenor Nyberg.

Presidenten sier at koret starter opp igjen mandag 14.august. Han lover et nytt spennende og helt sikkert grensesprengende sangerår der arrangementet av neste sommers sangerstevne vil bli et av høydepunktene.

– Som vanlig vil vi jobbe med vår anerkjente triple bunnlinjetenkning. Vi skal styrke oss kunstnerisk, omdømmemessig og organisatorisk. Denne styrken skal skapes på korfaglig og korpolitisk grensesprengende vis. Og det er alltid plass til flere i våre korrekker. Velkommen til alle interesserte mannfolk, avslutter president 1. tenor Nyberg.

Fulle hus og kanskje egen Stasforvalter

STORMENDE JUBEL: Elverum Mannskor med stor suksess med forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

To fullsatte kulturhus med stormende jubel. Elverum Mannskor med sine gode musikalske venner landet trygt og godt med sin storsatsing «Skreddersydd i 125 år». På toppen av all suksess, er det mulig koret får sin egen Stasforvalter.

– Mange snakker om at koronatida, krigen i Ukraina med løpske priser og mindre penger blant folk, holder folk hjemme fra kulturopplevelser. Vår forestilling «Skreddersydd i 125 år» viser at så lenge konsept og kvalitet er på plass, kommer de store massene, sier en av talspersonene for det opp mot eventyrlige prosjektet, 2. tenor Madsbu.

Stolt og glad

2. tenoren kan ikke få fullrost mannskorets samarbeidspartnerne; Ole Paus, Sturla Stålsett, Odd Grundt og The Husband. Sammen med 51 mann og sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud, lagde disse et eventyr av en forestilling for å markere det veldige korets 125 årsjubileum. Den nesten bestandig renstrøkne tenoren er også rask med å legge til at uten sponsorhjelp, særlig fra SpareBank1 Østlandet, hadde forestillingen ikke vært mulig å gjennomføre.

– Vi bestemte oss for at vi skulle vise at vårt kor har vært skreddersydd for enhver tid og at vi kan annet enn å stå rett opp og ned å synge mannskorslagere. Alt dette klarte vi. Skal vi dømme etter oppslutning og reaksjon fra salen, klarte vi det på en fortreffelig måte. Jeg er stolt og glad, sier talsperson 2. tenor Madsbu.

Store ting på gang

Og store ting skjedde på banketten. Burgunder-Nytt var ikke invitert til den lukkede feiringen, men har likevel fått kjennskap til at kveldens hovedtaler, Statsforvalter i Innlandet og leder av Forsvarskommisjonen, Knut Storberget, holdt en rørende tale til sine burgunderrøde venner.

NY ROLLE: Statsforvalteren ønsker å være Stasforvalter også.

Han skal ha avsluttet talen med en søknad om å få bli tatt opp som Elverum Mannskors offisielle Stasforvalter. Det finnes jo fra før finans- og noteforvaltere i koret og den tidligere statsråden mente tiden var inne til også å sørge for en trygg forvaltning av alt det staslige rundt det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte koret.

– Jeg har så langt ingen kommentar til saken annet enn at flere ting vurderes etter det storslåtte jubileet. Det er slik at utviklingen av et mannskor med skreddersydde jakker aldri står stille. Vi er med i tiden, ja ofte skrittet før. Du kan være sikker på en ting; det vil komme nye grensesprengende tiltak og påfunn fra dette koret, sier president 2. bass Lange i en kort kommentar.

Jubileumsraketten har tatt av

SJEFER: Sjef for promosjonen 1. bass Tangen (t.v) og selveste president 2. bass Lange. Til høyre har nyslått ridder 1.bass Halvorsen også kommet med på bildet.

Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor er som kjent 125 år. Raketten med minst tre trinn er avfyrt. – Fest sikkerhetsbeltene, vi er bare i startgropa, sier PR-ansvarlig for jubileumsmarkeringen, 2. tenor Bjøntegaard til Burgunder-Nytt.

Det hele startet på selve stiftelsesdatoen 11. november. Det over 50 mann store koret markerte formelt 125-årsjubileet med en såkalt ordenspromosjon. En indremedisinsk seremoni der trofaste sangere hedres for lang og ikke minst tro tjeneste i korets rekker.

– En tradisjonsrik og svært viktig markering der det blir satt fokus på både koret og korets medlemmer. Høytid og hygge går hånd i hånd, sier den lyriske 2. tenoren og presidentskapsmedlemmet med ansvar for PR-opplegget rundt jubileumsåret.

IKKE TILFELDIG: PR-ansvarlig for 125 årsjubileet 2. tenor Bjøntegaard, har liten tro på tilfeldigheter.

Den godt empatisk utviklede og noen ganger renstrøkne 2. tenoren, sier videre at det også var artig å registrere at Elverum Mannskor hadde en så direkte påvirkning på Kirkerådets valg av ny biskop på Hamar.

– Ja. Den nye biskopen, Ole Kristian Bonden, er jo fra Elverum og han ble utnevnt akkurat på dagen 125 år etter at koret vårt ble stiftet. Når det videre er slik at navnet på vannhullet vi pleier å fukte strupene våre på, når vi besøker vennskapskoret vårt Sångföreningen Manhem i Karlstad, er Bishop Arms, ja så er vi vel langt forbi det som kan forklares med rene tilfeldigheter, sier presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard.

Ellers forteller den glade tenoren om både stands på byens kjøpesentra for å markere jubileet og styrke korets fra før solide merkevare. Her kan tilfeldige få et innblikk i både historien og dagens omfattende virksomhet.

BLIR STEMNING: 24. november er det klart for et musikalsk eventyr på Central Scene.

– Vi gjør også kjent våre neste trinn i raketten. Først konserten Jazz i Burgunder som går av stabelen torsdag 24. november. Det er en tradisjon vi har hatt i mange år, bare stoppet av koronapandemien. En konsert sammen med Christianfjeld Jazzorchester. Denne gangen blir konserten avholdt på Central Scene. Her møtes gladjazz og malmfull mannskor til et musikalsk eventyr som folk i alle aldre bør få med seg, sier 2. tenoren som håper på skikkelig trøkk.

Billetter er å få kjøpt i døra, eller ved å følge denne linken.

MED PAUS: Ole Paus og Elverum Mannskor serverer forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

Jubileet avsluttes i januar med en gedigen kunstnerisk satsing. Elverum Mannskor inntar kulturhuset 13. og 14. januar sammen med Ole Paus, operastørrelsen Odd Grundt, Elverums egen rockestjerne Morten Wærhaug og eget band.

– Det blir stort med forestillingen «Skreddersydd i 125 år». Her vil vi sammen med gode venner bevise for publikum at vi kler alle mulige musikksjangre. Jeg kan garantere at slik som vi vil framstå under denne jubileumsforestillingen, har du aldri før sett et mannskor, sier en litt hemmelighetsfull, men veldig spent og stolt, 2. tenor Bjøntegaard.

Billetter til forestillingene får du ved å følge linkene under.

Fredag 13. januar

Lørdag 14. januar

Damer hyller det burgunderrøde

Uansett hvor skeiv ei dame kan bli, så vil hun ikke kunne bli medlem av Elverum Mannskor. Likevel mener sentrale aktører i Elverum Mannskor at det er morsomt å se at høytstående lesper trives i det burgunderrøde og slik sett beriker det burgunderrøde fellesskapet.

STILIG: Brita Møystad Engseth (t.v) og Anette Trettebergstuen, hyller det burgunderrøde alternativet.

– Som vel alle vet, uniformerer vi oss i skreddersydde burgunderrøde jakker. I vårt jubileumsår, som vi nå er inne i, skal vi til og med skifte ut hele garderoben. Men det er sjølsagt ikke vært noe tema å skifte til en annen farge. Vårt merke assosieres så tydelig og sterkt til det burguderrøde og de verdiene vi har tillagt vårt kor, at det vil være utenkelig å skifte, sier den alltid svært veltalende, populære, folkekjære og gjennomsubstansielle presidenten for det på stadig flere måter veldige koret, 2. bass Lange.

Det var i Dagens Næringslivs helgemagasin D2 at to av vår regions mest synlige kvinnelige ambassadører, Anette Trettebergstuen fra Hamar og Brita Møystad Engseth fra Elverum, lot seg intervjue om dressmoter. Felles for dem begge er at de er sterkt inspirert av det burgunderrøde og lot seg avbilde i helt fargekorrekte dressjakker.

– Vår visjon er tuftet på å sprenge grenser og legger videre vekt på respekt, engasjement og synlighet i all vår virksomhet. Disse to damene er ypperlige representanter for vårt kors grunnverdier, selv om vi altså er et mannskor, sier den alltid godt opplagte merkevareforvalteren og presidentskapsmedlem med særlig ansvar for oppmerksomhet og markedsføring i det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 2. tenor Bjøntegaard i en kort kommentar til Burgunder-Nytt.

Presidenten selv, 2. bass Lange, sier at kulturministeren uansett ville vært en helt naturlig gjest i forbindelse med det store jubileet koret skal feire i midten av januar, men innrømmer gjerne at magasinoppslaget har aktualisert innbydelsen.

– Som stadig regjeringsnevnt, internasjonalt anerkjent og høyt dekorert kor, regner vi det jo som helt selvsagt at kulturstatsråd Trettebergstuen er godt kjent med vår veldige og svært omfattende virksomhet. Det er selvsagt ikke tilfeldig at burgunderrødt blir valgt, snarere ser jeg på det som svært bevisst og nærmest som en rop om å bli husket når invitasjonene skal skrives til jubileet, sier den folkelige og helt enstemmig valgte presidenten, 2. bass Lange.

Inntar den akademiske verden

Elverum Mannskors eventyrlige suksess de senere åra er så spesiell at historien blir del av pensumet til hundretusenvis av studenter på verdens største og mest prestisjetunge universiteter fra høsten av.

STOLT: President 2. bass Lange og Elverum Mannskors strategiske arbeid blir pensum ved verdens største universiteter..
MANUS: Burgunder-Nytt har lest kapittelet som tar for seg Elverum Mannskors eventyrlige suksess.

Det er Palgrave Macmillian forlag, med avdelinger i London, New York og Shanghai, som i løpet av kort tid vil utgi boka The Palgrave Handbook of Service Management. Et helt kapittel er viet Burgunderjakkenes måte å bygge suksess på ved hjelp av merkevarebygging og korstrategisk nytenkning. «The Renaissance of the Elverum Male Choire» er overskriften på den delen av lærerboka som går i dybden og analyserer Elverum Mannskors virksomhet de siste åra.

Det verdensomspennende forlaget er kjent for å publiserer prisvinnende forskning som forandrer verden på tvers av humaniora, samfunnsvitenskap og næringsliv for akademikere, fagfolk og bibliotekarer. Boka er ifølge forlaget en nyskapende og grundig oversikt over temaet tjenesteadministrasjon. Videre heter det i presentasjonen at boka er ført i pennen av en imponerende internasjonal gruppe av ledende forskere som tilbyr et globalt perspektiv, utforsker aktuell litteratur og legger til rette for fremtidig forskning.

– Boka handler vel i bunn og grunn om å muliggjøre og realisere verdiskapning gjennom tjeneste. I Elverum Mannskor kaller vi dette for den triple bunnlinjetenkningen. Denne internasjonalt oppsiktsvekkende korpolitiske grunntanken, går på at vi i all vår virksomhet skal styrke koret enten kunstnerisk, omdømmemessig eller sosialt. Nå skal altså studenter over hele kloden ta lærdom av vår tenkning og vårt arbeid før de skal ut i verden og endre den. Klart det er rørende og ikke minst inspirerende. En anerkjennelse for vårt arbeid og noe vi virkelig kan være stolte av, sier president 2. bass Lange, som selv sier han har flere års utdannelse.

Kapittelet bruker særlig måten Elverum Mannskor strategisk og praktisk gjennomførte operasatsingen i 2016 som et bilde på den korstrategiske tekningen. Det oppsummeres med at ferdighetssettene som genererte de positive endringen er kjente: nettverk, fornying, øving, ta hensyn til stil og være strategisk når det gjelder markedsføring.

I følge Burgunder-Nytts kilder, tett på forfattergruppen, vil boka komme ut i løpet av sommeren. Burgunder-Nytt vil følge saken og komme med oppdateringer.

Korona-beretningen er offentlig

Som eneste nettsted kan Burgunder-Nytt presentere filmatiseringen av 2.tenor Madsbus presentasjon av Korona-beretningen for årsmøte 2022. HUSK LYD

Burgunder-Nytt har fått eksklusiv enerett til den mye omtalte «Korona-beretningen», en dokumentasjon på Elverum Mannskors virksomhet i koronatiden.

– Beretningen representerer egentlig slutten på Gjenåpningskommisjonens arbeid. Vi har jobbet under mandatet å sørge for at Elverum Mannskor skal komme styrket ut av tiden med korona og nå var vi altså tiden kommet til å dokumentere resultatet, sier Gjenåpningskommisjonens leder, den høyt utdannede og alltid akademisk innstilte 2. tenor Madsbu.

President 2. bass Lange, sier at selv om beretningen trolig inneholder momenter av korstrategisk sensitivt materiale, er det full enighet om dele den i det offentlige rom.

– Vi har hatt som tradisjon å offentliggjøre våre årsberetninger etter årsmøtets godkjenning. Selv om denne «Korona-beretningen» skiller seg fra de tradisjonelle beretningene, både i form og innhold, ser vi ingen aktverdig grunn til å unnlate den fra offentligheten. Dersom andre kor eller bevegelser kan finne gode tips om hvordan lykkes, er det bare til fellesskapets beste. I en ideell verden er det jo slik at fremskritt kommer som resultat av å omdanne nye tanker til normale handlingsmønstre. Det er jo nok av eksempler på at du ikke må være oppfinneren av kruttet for å bruke det, sier en tenkende og uvanlig substansiell president for det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret.