President Lange runder 60

SOLID: 60 år har det tatt å støpe dagens utgave av Elverum Mannskors helt ubestridte toppleder. Det får tankene til jubilanten til å gå i dybden. Foto: Burgunder-Nytt.

– Tid for ettertanke, på de store perspektivene, sammenhengene, hva som driver oss, påvirker oss og om vi er i stand til å gi næring god nok til våre indre parametere for å treffe gode valg. For fellesskapet. I en ideell verden er vi alle en del av alt.

Fredag rundet den overmåtelig populære og derfor enstemmig valgte presidenten for det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 2. bass Lange, 60 år. Som de eneste har Burgunder-Nytt fått et eksklusivt intervju med jubilanten som har helt andre tanker enn kremkake, champagne og hurrarop i hodet på den store dagen.

– Å passere 60 år er en stor anledning. Alt for stor for å benyttes bare til trivielle markeringer. For meg skal merkedager benyttes til å tenke på de tiårene som er gått, hva som har vært og hva som kommer. Retningsgivende tankearbeid, kaller vi det i Elverum Mannskor. På mange måter et dekkende uttrykk, sier den jubilerende presidenten underfundig.

Og det er akkurat 60-åringens substansielle korpolitiske tanker og hans tunge vektlegging av det korstrategiske arbeidet i det internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor, som har fått han helt til den øverste maktposisjonen innenfor den nasjonale mannskorbevegelsen. En nøkkelrolle, så å si.

– Tanker om korbrødrene og Elverum Mannskor er bestandig langt fremme. Også på en slik dag og kanskje særlig med de krevende omstendighetene vi lever i om dagen. Men selv om viruset hemmer oss, er det nyttig å stoppe opp og bruke tid på vår plass i det store bildet. Hva hver enkelt av oss kan gjøre på egenhånd, i en gruppe eller i en bevegelse. Dette er sammenhenger jeg tror blir helt avgjørende både for den enkelte sanger, for hvert enkelt kor og på sikt for et helt samfunn. Jeg er opptatt av at vi skal møte hverdagen som bedre korsangere og som et enda bedre kor. Og oppe i alt, så tror jeg at vi kommer til å lykkes. Vi har heldig vis et høyt faglig nivå i alle korets sentrale posisjoner, noe som er nødvendig i tiden vi er inne i, sier den rause og godt empatisk utviklede president 2. bass Lange.

Fra presidentskapet skal det ha vært planlagt forsøk på en større markering i anledning den dagen. Ubekreftede meldinger går ut på at den mye omtalte Rådhusplassen var tenkt som sted for en større hyldest av den burgunderrøde hærføreren.

– Jeg kan bekrefte at det var løse planer om en markering av presidentens runde år. Jeg holdt på å si det bare skulle mangle. Noen detaljer vil jeg ikke ut med, men det stemmer at frykten for at en slik markering ville samle store masser, var årsaken til at vi av helt åpenbare smittevernmessige årsaker fant det best å avlyse, sier presidentskapsmedlem med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags, samt nå også fungerende talsmann for samfunnskorpolitisk avdeling i Elverum Mannskor, 2.tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i en epost til Burgunder-Nytt.

Én kommentar til “President Lange runder 60

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.