Sangerstevne 2024

Velkommen til Elverum

For halvannet år siden forlot vi Røros med NKØ-fanen, med visshet om at vi i Elverum Mannskor skulle være neste arrangør, for 11.gang, av i alt 59 avholdte sangerstevner i regi av Østerdalen
Sangerforbund/Norges Korforbund Østerdalen.

I juni 2022 fikk Elverum Mannskor overrakt NKØ-fanen på Røros.

En tradisjon korene i Østerdalen med stolthet har holdt på siden starten i 1909, og vi er klare til å bringe videre i 2024.

Vi i Elverum Mannskor er godt i gang med forberedelsen, slik at vi skal være godt forberedt til å ta i mot dere alle den 7.- 9.juni 2024. Vi vil bruke denne siden som informasjonskilde, og etter hvert som vi får ting på plass vil vi legge ut relevant informasjon her.

Program for stevnet kommer etter hvert på nyåret, og mer detaljert konsertprogram vil vi legge fram når stevnet nærmer seg. Så langt kan vi allikevel meddele at det blir tradisjonelt opplegg med sammenkomst fredag, konserter og middag lørdag og avslutning med «løs snipp» på søndag. Vi vil også gjøre oppmerksom på at disse programmene i all hovedsak vil bli lagt ut elektronisk på denne siden, til erstatning for tidligere papirutgivelser.

Under Sangerstevnet 2024 ønsker vi å gi dirigentene litt ekstra oppmerksomhet. Det er tidligere
både annonsert og invitert dirigenter (med kor) til å delta i en mentorordning. I NKØ er det fem
dirigenter som har meldt sin interesse, og som gjennom sangeråret vil få veiledning og
tilbakemelding fra Thomas Caplin. Vi ønsker at erfaringer fra dette skal presenteres under stevnet slik at både dirigenter, men også sangere, kan høste kunnskap til videre korarbeid.

På denne siden kommer vi også til å legge ut hvilke kor som har meldt sin ankomst, men gjør oppmerksom på at bindende påmelding blir sendt på mail til korenes ledere.

Elverum 23. november 2023

For Elverum Mannskor
Einar Mellum
Stevnegeneral

KOMMER: Løiten Sangforening

Stor interesse

KOMMER: Rena Damekor

Stevnegeneral 1. tenor Mellum melder om stor interesse for å delta på sommerens store kor-begivenhet.

Bare timer etter at den offisielle invitasjonen ble sendt ut, tikket det inn påmeldinger fra kor i hele distriktet. Mange vet det er greit å være tidlig på for å sikre seg plass. Bare etter noen dager er følgende kor påmeldt til den store sangerfesten i Elverum 7.-9. juni 2024: Jordet Sanglag, Sangkoret Sneppen, Koppang Mandskor, Rena Damekor, Ilseng Sangforening, Trysil Mandskor, Røros Sangforening, Løiten Sangforening, Mannskoret Ljom, Mikaelskoret, Leires Damer, Rendalen Blandetkor, Os Mannskor, Os Damekor, Vaaler Sangforening, Øvre Rendal Mannskor, Kor-Øst.