Blandede fibre?

– Eh, det står «blandede fibre» på lappen. Men er ikke jakkene våre kjempefine, da? Er det ikke ekte thaisilke? Korpsjakker, sa du? Spørsmålene var mange, likevel fikk presidentskapet årsmøtets velsignelse til å jobbe videre med å bytte ut de vemodig vakre og viden kjente korjakkene.

Årsmøteforhandlinger med heder, ære og klarsignal for nye korjakker.

Det var knyttet stor spenning til saken om korjakkene da det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor nylig var samlet til årsmøteforhandlinger med påfølgende bankett. Til tross for et imponerende grundig saksfremlegg, møtte forslaget noen nøling fra flere hold. Men etter en oppklaringsrunde ga årsmøtet klarsignal i denne helt virksomhetskritiske saken. Kor-Europa venter spent på neste kapittel.

En uvanlig beretning ble lagt fram.

Ellers var årsmøteforhandlingene fulle av høydepunkter som lå korpolitisk og korstrategisk på internasjonalt toppnivå. Mange av de drøyt 30 frammøtte vil nok særlig huske gjenåpningskommisjonens leder 2. tenor Madsbus gjennomgang av koronatiden. Burgunder-Nytt jobber med å få rettigheter til presentasjonen og håper å kunne servere den i sin helhet. Presentasjonen dokumenterer korets store aktivitet til tross for pandemiens herjinger med livene våre de to siste åra.

Gjennåpningskommisjonsmedlem 2.tenor Østmoe, la på vegne av kommisjonen, fram planene for korets neste store prosjekt. Store deler av denne presentasjonen ble holdt for lukkede dører, men Burgunder-Nytt vet at det planlegges et større arrangement med korets 125-årsjubileum som tema. Vi har også fått bekreftet at prosjektet fikk årsmøtets tilslutning.

Årsmøtet fikk videre bekreftet at økonomien er solid i koret og fremlegget viste også full finansiell kontroll. Kontroll er også stikkordet når det snakkes om 2022s aktivitetsplan som ble banket gjennom uten bemerkninger. Bemerkninger fikk heller ikke valgkomiteens leder 2. bass Hofgaard som foreslo gjenvalg over hele linja

Årsmøtet fikk en hyggeligst mulig avslutning da presidentskapsmedlem 2.tenor Bjøntegaard overraskende tok ordet og ba den svært høyt dekorerte og helt uvanlig aktede 2.bass Hagebakken om å komme fram. Etter vakre ord mottok den lojale og burgunderglade bassen sin diplom for 40 års virke i korbevegelsen. Etter noen fikling med spisse nåler, fikk medaljen også sin plass på den stolte veteranens korjakke. Applausen var selvsagt stående. .

Applaus fikk også presidentskapsmedlem Søgaard som på banketten fikk utdelt President Mellums burgunderrøde ærespris. Prisen, som krever ekstraordinær innsats på minst to av korets virksomhetsområder i året som har gått, fikk tenoren for sin innsats som korets smittevernansvarlig og for sitt arbeide med produksjon av øvingsfiler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.